Sociální sítě
Nahoru

Pohostinec Monarch: Nová restaurace obohatila pražskou gastronomickou scénu

Pestrou gastronomickou scénu centra Prahy obohatila nová restaurace se zaměřením na českou a rakousko-uherskou kuchyni. Za jejím vznikem stojí společnost Premier Wines & Spirits (PWS). Po fine diningové restauraci Grand Cru Lodecká 4 a karlínském bistru a prodejně Premier Mercato tak jde o další restauraci, která spadá pod značku Premier Group. „Již dlouho jsme hledali prostor pro restauraci s rakousko-uherskou, nebo chcete-li českou kuchyní. Spolu s garantem a hlavním tvůrcem myšlenky, šéfkuchařem Janem Punčochářem, jsme cítili silný potenciál právě v tomto segmentu gastronomie. Jsem si jist, že si poctivá, tradiční kuchyně s moderními prvky najde mnoho příznivců,“ komentuje Martin Nejedlý, spolumajitel a hlavní investor PWS a všech tří gastro provozů.

Pohostinec MonarchPohostinec Monarch, který najdete v ulici Na Perštýně, se zaměřuje hlavně na rakousko-uherskou a českou kuchyni. V menu ale najdete i steaky ze stařeného masa, které jsou jedním z moderních twistů celého konceptu. Garantem, spolutvůrcem a supervizorem Pohostince Monarch je známý šéfkuchař Jan Punčochář z restaurace Grand Cru Lodecká 4. Ten také ze svého týmu v Lodecké 4 vybral i nového šéfkuchaře Pohostince Jana Volšičku. „Honza je skvělý nejen v těch rakousko-uherských či českých klasikách, ale je i velkým specialistou právě na steaky. I proto jsme je zařadili do menu, byla by velká škoda jeho um v této oblasti nevyužít, “ říká Jan Punčochář.

Jan VolsickaJan Volšička má zkušenosti nejen z českého prostředí, kde pracoval například v pražské restauraci Gordona Ramsayho Meze, Hotelu Savoy ve Špindlerově mlýně či steak housu George Prime Steak, ale má i několikaletou zahraniční praxi z Velké Británie. „Jsem moc rád za příležitost pracovat jako šéfkuchař v novém Monarchu. Chceme tu ukázat, že máme v naší kuchyni mezníky, na které lze krásně navázat. Snažíme se vše připravovat z kvalitních, a pokud možno lokálních surovin. Najdete u nás kachní vývar, sledě s kyselým zelím, kachnu se staročeskými lokšemi i telecí řízek s bramborovým salátem. Jsem si jist, že každý zákazník tu objeví to své,“ popisuje Volšička.

Marinovany sledV aktuálním menu, které se z části bude pravidelně obměňovat, jsou zařazeny také sladkovodní ryby, například candát pečený na citronovém másle s tymiánem, listovým špenátem a pohankovým salátem, výborné dušené žebro s bramborovou kaší nebo typické dezerty jako vanilkové větrníčky či borůvkové vdolky. Restaurace má otevřeno denně od 11:30 do 23:00 hodiny, připravuje týdenní obědové menu a stálou nabídku jídel À la carte a ceny většiny hlavních chodů se pohybují mezi 170 – 300 Kč.

Hovezi zebro, bramborova kaseZ nápojů Pohostinec Monarch nabízí tradiční Plzeňské pivo a milovníci vín tu mají možnost ochutnat krásná vína od vinařů z Česka, Slovenska, ale i vyhlášených vinařství ze zbytku Evropy. Výhradním dodavatelem lihovin, destilátů, vín a nealko nápojů je společnost Premier Wines & Spirits, která má v portfoliu i vlastní značky jako Baron Hildprandt, Liqvére, Altfernet, Aperitíf či nový likér z divokých šípků Wilder.

Více z rubriky Restaurace

  • Letní menu v Pelikánovi

    Menu se bude v restauraci Pelikán měnit čtyřikrát do roka dle ročních období. Samozřejmě vždy v závislosti na dovezených čerstvých surovinách....

    Jan Pešek29.4.2021
  • Pelikán otevře již brzy zahrádku

    Květen je tím měsícem, kdy na betonových kostkách v ulici Na Příkopech vyroste zahrádka restaurace Pelikán. Oáza klidu uprostřed pulzující hlavní...

    Marek Zelený8.4.2021
  • Luxus na Příkopech

    Historická budova U Dörferů z roku 1905 zdobí jednu z nejvýznamnějších ulic v Praze, která vede na místě bývalého historického vodního...

    Jan Pešek1.3.2021
  • Lagarto v přímém přenosu i na Valentýna

    Teplická restaurace J&J, která patří do severočeské sítě Lagarto, v těchto dnech rozeběhla skvělou online akci. Otevřená kuchyně, která dominuje celému...

    Jan Pešek12.2.2021
  • Farma v Praze

    Restaurační sféra zaznamenala během roku 2020 velké zemětřesení. Mnoho provozů ukončilo svou činnost. Zůstali jen ti, kteří svým podnikům vdechli duši...

    Marek Zelený11.1.2021
  • PRU58 za oponou

    Štěpán Návrat je známý svými restauracemi Café Buddha a Benjamin. První jmenovaná je zaměřená na autentickou asijskou kuchyni. Druhou je Benjamin...

    Jan Pešek7.1.2021
  • „W“ RESTAURANT & WHISKEY BAR rozváží své speciality

    Události posledních dní nám opět obrátily život vzhůru nohama. V této nelehké době bychom proto na své blízké měli myslet dvojnásob....

    Jan Pešek29.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.