Sociální sítě
Nahoru

Speciální menu oslavující dekádu restaurantu U Emy Destinnové

Příjemná rodinná restaurace U Emy Destinnové, nacházející se kousek od Karlova náměstí, slaví letos v listopadu krásných deset let. Svým jménem se klaní obdivuhodné operní divě, která se v domě, kde restaurace sídlí, narodila. Tuto poctu skládá majitel i šéfkuchař v jedné osobně, Američan Steven Trumpfheller.
RM3C9800Tradiční českou kuchyni, natož tu americkou, zde však nečekejte. Základ totiž tvoří francouzsko-italská fusion cuisine, obohacená o nejlepší sezónní tuzemské i zahraniční suroviny. Významné místo zaujímají v jídelním lístku čerstvé ryby a plody moře nebo třeba i domácí dezerty. Hosté si však pochvalují i steaky – zejména Black Angus flank steak a rib-eye steak.
IMG_0362U příležitosti desetiletého výročí připravil Steven pro všechny návštěvníky během listopadu speciální 4-chodové degustační menu, servírováno denně 18 – 22 hod a to s velmi příznivou cenou 499 Kč na osobu.

  • Carpaccio z daňka s marinovanými meruňkami sušenými na slunci, opékané mandle, hoblinky z vyzrálého sýru pecorino a hořčično-citrónová vinaigrette se šalotkou
  • Mírně smažené mušle sv. Jakuba s mangovou sladko-kyselou kari omáčkou
  • Svíčková z divočáka se šípkovým demigace a bramborovým pyré
  • Medové Hennessy vanilkové créme brulée

Více z rubriky Restaurace

  • Vapiano: třetí pobočka v Praze

    Míst, kde se můžete skvěle najíst v příjemném prostředí a bez nafoukaných formalit, není nikdy dost. Míst, kde vám navíc uvaří...

    Jan Pešek13.7.2018
  • L’Osteria slavnostně otevřena v Praze v budově Drn

    Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevírá svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím...

    Jan Pešek27.6.2018
  • Báječné léto v Hliněné baště

    Restaurace Hliněná bašta šéfkuchaře Hynka Vávry je kulinární legendou na mapě výletních Průhonic. Letní oběd či romantická večeře na prosluněné terase...

    Jan Pešek21.6.2018
  • Svět chutí bez hranic a zábran

    Léto přeje zahrádkám. A co teprve, když se spojí nevšední gurmánský zážitek s oázou klidu ve vnitrobloku uprostřed centra Prahy? Obojí...

    Jan Pešek14.6.2018
  • Nové menu restaurací Vapiano: tak chutná léto…

    Léto chutná úplně jinak než zbytek roku. Voní spontánností, pohodou, vášní.  Dny jsou od samého rozbřesku naplněné důvody k radosti a...

    Jan Pešek11.6.2018
  • Zajeďte si do Bratislavy na humra

    Bratislava je jediným hlavním městem na světě, které leží na hranici třech států: Slovenska, Rakouska a Maďarska a právě díky své...

    Libka Safr28.5.2018
  • Tipy na lehká francouzská vína, která milují ženy

    Someliér Cédric Picot pracoval po boku Alaina Ducasse v restauraci Louis XV, kam chodila pravidelně na oběd monacká knížecí rodina. Dostal...

    Jan Pešek24.5.2018
  • Renesance italské kuchyně: Casa De Carli

    V Casa De Carli se řídí jednoduchou zásadou: nabídnout chutné pokrmy plné čerstvých, sezónních ingrediencí, inspirované různými oblastmi Itálie. Menu této...

    Jan Lidmaňský23.5.2018
  • Originální přístup v home by Unic

    Hotelové restaurace mají svá specifika. Musí totiž mnohdy pracovat s jedním prostorem pro snídaně, obědy i večeře. A tak, zatímco v...

    Jan Lidmaňský29.4.2018
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.