Sociální sítě
Nahoru

Josef Král: ctižádostivý coach i závodník

Přes své mládí se Josef Král velmi rychle vyšplhal mezi nejslavnější české automobilové závodníky. Pravda, pryč jsou doby závodů GP2, kdy působil i jako testovací pilot F1, nicméně díky přímým přenosům Velkých cen je o něm stále v této souvislosti slyšet. Jeho kariéra se však začala vydávat trochu jiným směrem. Ten v sobě snoubí lásku k rychlosti, coaching, ale také podnikaní. Co jej v průběhu dalšího roku čeká?

PFDX4679Co aktuálně děláte a kam směřujete do budoucna?

V posledních dvou letech jsem přesedlal z formulových vozů do kategorie GT. Takže aktuálně závodím s vozem Ferrari 488 GT3 s týmem Scuderia Praha v mezinárodním šampionátu 24h Series. Jsou to vytrvalostní závody většinou na 12 a 24 hodin. V minulém roce se nám podařilo vyhrát tři závody a skončit na celkově 2. místě, takže pro rok 2018 jsou cíle jasné, pokusit se poskočit o stupínek výš. K tomu budu i nadále spolukomentovat přenosy Formule 1, jako expert pro stanici Sport 1 a 2. No a v neposlední řadě se budu aktivně věnovat i coachingu závodních jezdců, kde velkou část tvoří spolupráce s týmem EFFECTIVE Racing a jezdcem Vladimírem Netušilem.

PIP_9637S EFFECTIVE Racing se jedná o relativně mladý projekt, jak vnímáte tuto spolupráci?

V první řadě je to samozřejmě velká výzva. V České Republice je strašně málo závodních týmu, které by měly ambice a možnosti posouvat se vpřed, natož za naše hranice. Při mém časovém vytížení se opravdu snažím správně rozhodnout, kam upřu své síly, aby to mělo správný efekt a tím se asi dostáváme i k samotnému názvu EFFECITVE Racing. Vše se zatím vyvíjí, řekl bych, nad očekávání. Ve velmi krátkém časovém horizontu se Vladimír Netušil dokázal posunout na stupně vítězů, vyhrávat závody, a především se vyrovnat, ne-li už i přeskočit, spoustu ostřílených závodníků. To mě samotného žene vpřed a jsem přesvědčený, že ještě o týmu EFFECTIVE Racing a Vladímírovi určitě uslyšíte.

IMG_9492Vaše tvář byla dlouho spojována se značkou Certina. Jak tato spolupráce pilot vs. hodinářská značka pokračuje?

Spolupráce funguje nadále naprosto perfektně. Hodinky Certina mám s sebou pořád na cestách a jejich design neustále přitahuje pozornost. Posledním modelem, který nedávno rozšířil moji sbírku, byla limitovaná edice DS Podimum WRC. Samozřejmě pro mě o to víc zajímavější model, když je tam spojitost s Mistrovstvím světa v Rally. Nicméně stále rád nosím poměrně robustní potápěčský chronograf, který byl představen v rámci basilejského veletrhu asi před pěti lety. Moje portfolio hodinek je však daleko širší.

PFDX6512Jako sportovec nemáte příliš mnoho volného času, ale i přes to, najde se tam mezi závoděním čas na nějaký obchod?

Vstoupil jsem jako investor do společnosti, která se zabývá půjčováním fotokoutků a různých marketingových nástrojů pro firmy i jednotlivce. V dnešní době je to odvětví, které má velký potenciál, takže pokud někdy budete potřebovat zpropagovat sociální sítě, nebo prostě jenom srandu na svatbu či firemní večírek, pak určitě zavítejte na stránky www.pixito.cz a určitě si nějaký z nabízených produktů vyberete.

Více z rubriky Extrémy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.