Sociální sítě
Nahoru

Cukrářská továrna s názvem Cukrář Skála svádí

V prosinci 2017 se v Praze otevřela cukrářská továrna Cukrář Skála, v uličce sv. Huberta, která je kolmá na ulici V Celnici a tento rok bude po půl století znovu průchozí. Podnik zákazníkům přibližuje nejsladší řemeslo na světe a nabízí kvalitní výrobky tradičních, ale i experimentálních chutí. Skupina TOGETHER, za níž stojí tým Davida Petříka a Viktora Kaplana, přináší společně s cukrářem Lukášem Skálou poctivou cukrařinu v moderním pojetí a také pro cukrářství neobvyklý koncept take away, který umožňuje nabídku kvalitních zákusků za velmi přijatelnou cenu.

DSC4596Nečekejte bílé krajky, ale velké stroje

U Skály nehledejte kavárnu se stolečky zdobenými babiččinou krajkou, koncept cukrárny čerpá inspiraci v klasických továrnách. Architekt Václav Červenka použil vedle nerezu především sklo, které umožňuje zákazníkům pohled na pracující cukráře, a to ve všech fázích výroby.

Eklér s borůvkovou pěnou_Dlouhodobě jsme sledovali segment cukráren a přišlo nám, že na trhu neexistuje poctivá výrobna, která by byla jen a jen o cukrářském řemesle v moderním pojetí,” říká jeden z majitelů David Petřík ze sítě TOGETHER a pokračuje, „v České republice, na rozdíl od kuchařů, pracuje jen několik špičkových cukrářů. Proto byl pro nás příchod cukráře Lukáše Skály velkou příležitostí. Nechtěli jsme jen další kavárnu s vitrínou na pár koupených dortíků. Chtěli jsem vybudovat výrobnu s cukrem, šlehačkou, máslem, čerstvým ovocem, špičkovou čokoládou a poctivým řemeslem v hlavní roli.”

DSC4628Špička české cukrařiny

Lukáš Skála, po kterém je továrna pojmenována, připravuje veškeré sladkosti od základních surovin. I přesto, že zákusky ohromují moderním vzhledem, jejich kořeny tkví v klasických receptech, které Skála převzal převážně od svého otce, u kterého se také vyučil. Lukáš má za sebou mnoho úspěchů v mezinárodních soutěžích včetně zlaté medaile z cukrářské olympiády v Erfurtu. Prošel například kuchyní pražského Intercontinentalu nebo brasserií Bruxx. V Cukráři nabízí klasické i zmrzlinové dorty, pralinky, pečivo k snídani, sladké sendviče na odpoledne, ale také sezónní produkty i zákusky netradičních chutí a tvarů.

Krém z čokolády cassisKlasické kremrole z Dlouhé

Na jaře tohoto roku bude skupina TOGETHER, která provozuje nejen továrnu Cukrář Skála, ale také Bruxx, Vinohradský Parlament, novou asijskou restauraci Sia a další restaurace otvírat nový podnik, jedná se o prodejnu s lukrativní adresou v Dlouhé ulici specializovanou na kremrole. Tyto originální kremrole se budou testovat první dva týdny v březnu ve Vinohradském Parlamentu (45Kč/kus).

Více z rubriky Gastro

  • Klepítkový večer v Pru58

    17.10.2023 od 18:15 se uskuteční jedinečná degustační večeře, kde hlavní slovo budou mít klepítka. Kdo by čekal klasický krabí večer je...

    Marek Zelený2.10.2023
  • Francouzské pekařství PAUL oslaví Mezinárodní den kávy netradiční specialitou

    Mezinárodní den kávy je oslavou lahodně hořkého nápoje, bez kterého si většina z nás nedokáže nebo spíš nechce svůj den ani...

    Marek Zelený1.10.2023
  • Červený hrnec plný dobrot

    Restaurace Babiččina zahrada je už od léta desetiletá. Krásný věk, to bezpochyby. Spokojení zákazníci se vracejí a noví přibývají. Neustále větší...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Není káva jako káva. Vyznáte se ve výběru?

    Šálek kávy je neodmyslitelnou součástí každodenní rutiny milionu lidí na světě. Mezi její největší konzumenty patří Evropané, podle průzkumu vypije alespoň...

    Marek Zelený27.9.2023
  • Domácí pasta na terase

    Terasa U Prince disponuje jedním z 15. nejkrásnějších výhledů na celém světě. Pražský klenot na Staroměstském náměstí prolíná historii s novodobou...

    Marek Zelený26.9.2023
  • Věnečky Janeček: Podzim s vůní pražených oříšků

    Cukrářský boutique Věnečky Janeček v pražské Pštrossově ulici zůstává věrný svému zaměření na jeden konkrétní dezert, věneček. Ten nabízí v mini...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Virtuální restaurace ožije během října

    Nový projekt známého restauratéra Yurije Kolesnika je tady. Dvacetiletá La Veranda, milovaná Babiččina zahrada a tapasové The Bistro vítá dalšího člena...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Nové šampaňské Champagne H.Blin na českém trhu

    Bublinky, šumivá dokonalost ve sklence, která zpestří obyčejný den a podtrhne každou oslavu. Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin...

    Marek Zelený25.9.2023
  • Babí léto v Hliněné Baště

    Každé roční období přináší návštěvníkům průhonické restaurace Hliněná Bašta jinak chuťově zabarvené dobroty. Proto netřeba „smutnit“, že léto tak rychle uteklo,...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.