Sociální sítě
Nahoru

Bílý zázrak za 880 milionů z Afriky

Diamanty jsou jistě nejlepším přítelem ženy. Mají nevyčíslitelnou hodnotu a skvěle se s nimi obchoduje. To teď také poznala společnost Gem Diamonds, která vytěžila pátý největší diamant v historii. A poté jej prodala za ohromujících cenu 880 milionů korun. Jeho velikost se dá přirovnat ke dvěma golfovým míčkům a má krásnou průzračnou bílou barvu. Objeven byl teprve letos a to v Letseng Dolu v Africe.

 

b9e55a81d24f3315fcfc6483c85bed4a

Diamant byl pokřtěn na Lesothovu legendu. Kámen se může pochlubit kalibrem 910 karátů. Zakoupen byl údajně v tajné dražbě anonymním kupujícím z Belgie v Antverpách. Společnost Gem Diamonds, která vlastní 70 procentní podíl ve vzácném lomu Letseng proslulém výrobou bílých diamantů po celém světě. Ta také uvedla ve svém prohlášení, že společnost byla nadšená rychlým prodejem diamantu. Nicméně, podle některých odborníků, nedokázali zdaleka získat zpět jeho hodnotu, kterou údajně má.

910-Carat-Diamond-1170x653

V případě druhého největšího neopracovaného diamantu na světě se prodej vyšplhal na 1 166 milionů, a 34-karátový D-Flawless byl prodán za více než 726 milionů korun. Gem Diamonds je však s prodejen spokojen a v těžbě diamantů takové velikosti jsou ostřílenými profesionály. Je tedy výzvou vydat se za takovou investicí až k nim a zkusit získat největší neopracovaný diamant na světě.

Více z rubriky Investice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.