Sociální sítě
Nahoru

Menu Bageterie Boulevard z Apulie v barvách italské trikolory

Jarní CHEF MENU je tentokrát inspirováno skvělou kuchyní slunné jižní Itálie, a navíc i dokonale ladí s italskými barvami – červenou, bílou a zelenou. Osobně ho sestavil rodilý Ital, Matteo De Carli, šéfkuchař pražské restaurace Casa De Carli. Najdete v něm tradiční místní suroviny, jako jsou rajčata, mozarella a rukola, papriky, sýr burrata nebo cizrna s fenyklem. V Apulii se odedávna mísila italská kultura s řeckou a arabskou a tato multikulturnost a rozmanitost se samozřejmě odrazila i v místní gastronomii. Stěží budete v Itálii hledat region s větší kulinářskou rozmanitostí, než je právě tento. Apulie zkrátka má co nabídnout a vy ji teď můžete v Bageterii Boulevard v novém CHEF MENU ochutnat.

Matteo_De_Carli_titulZáklad apulijské kuchyně tvoří čerstvá lokální zelenina, sýry všeho druhu a luštěniny. Zapomenout nelze ale ani na výborný a všudypřítomný olivový olej. Právě Apulie je totiž největším výrobcem tohoto „zeleného zlata“ v celé Itálii. Ačkoli Apulie není zrovna bohatá na vodní zdroje, prosperují na zdejších pečlivě opečovávaných pláních rajčata, cukety, brokolice, papriky, brambory, špenát, lilek, růžičková kapusta, fenykl a mnoho dalších druhů zeleniny.

MB_Jarni Menu 2018_UNI_3_2018A právě papriky jsou hlavní surovinou polévky, kterou najdete na novém CHEF MENU. Krémová Polévka z pečených paprik ozdobená burratou je vyhlášená italská klasika. Navíc, pokud jste ještě neměli tu čest seznámit se skvělým sýrem burrata, máte jedinečnou možnost. Jde o krémovou variantu mozzarelly se smetanovým středem a po jeho ochutnání sami uznáte, že spojení s chutí pečených paprik je prostě jedinečné. S tímhle báječným sýrem se ostatně potkáte i v Telecí bagetě s burattou, rajčátky a telecím masem. Souznění všech těchto chutí podporuje ještě pikantní rukola a luxusní lanýžový dresink. Tahle bageta má skutečně všechny barvy italské vlajky a zlatou navrch. Milovníci pálivějších pokrmů si v novém CHEF MENU mohou pochutnat na bagetě Kuřecí arrabiata. Nabízí bohatou porci šťavnatých kuřecích stehen, baby špenátu s pastou ze sušených rajčat a chilli, známou jako slavné peperoncino. Pro dokonalost chuti je bageta zapečená s italským uzeným sýrem Scamorza.

Tak jako každé CHEF MENU myslí i to nové, apulijské, na vyznavače zdravého životního stylu a menu Fit Calories tentokrát potěší nejen vegetariány, ale také vegany. Wrap s cizrnou a fenyklem totiž obsahuje pastu z cizrny a kořenové zeleniny, pečený fenykl, rajčata a salát little gem. Vše samozřejmě v perfektně vyvážené kombinaci. A pokud si přejete skutečnou explozi chutí, tak zkuste Dýňový chléb s kozím sýrem. Jeho základ tvoří lilkový kaviár a čerstvý kozí sýr, šťavnatost mu dodává pečená cuketa a příjemnou štiplavost rukola. To vše doplněné ještě o dokonalý pomerančový dresink.

Kuchyni jižní Itálie skutečně miluji a tak když mě Bageterie Boulevard oslovila s nabídkou spolupráce, bylo apulijské menu jasnou volbou. Stejně jako se na území Apulie střídaly nejrůznější kultury, střídaly se tu i různé kuchyně. Každá za sebou zanechala nesmazatelnou stopu, která společně vytváří neopakovatelnou autentičnost jižní Itálie. Když k tomu ještě přidáte čerstvé lokální suroviny, je výsledný chuťový efekt dokonalý. Jsem rád, že mohu tímto menu přiblížit skvostné chuťové kombinace, které zde nejsou tak známé,“ řekl Matteo De Carli, šéfkuchař pražské restaurace Casa De Carli.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.