Sociální sítě
Nahoru

Menu Bageterie Boulevard z Apulie v barvách italské trikolory

Jarní CHEF MENU je tentokrát inspirováno skvělou kuchyní slunné jižní Itálie, a navíc i dokonale ladí s italskými barvami – červenou, bílou a zelenou. Osobně ho sestavil rodilý Ital, Matteo De Carli, šéfkuchař pražské restaurace Casa De Carli. Najdete v něm tradiční místní suroviny, jako jsou rajčata, mozarella a rukola, papriky, sýr burrata nebo cizrna s fenyklem. V Apulii se odedávna mísila italská kultura s řeckou a arabskou a tato multikulturnost a rozmanitost se samozřejmě odrazila i v místní gastronomii. Stěží budete v Itálii hledat region s větší kulinářskou rozmanitostí, než je právě tento. Apulie zkrátka má co nabídnout a vy ji teď můžete v Bageterii Boulevard v novém CHEF MENU ochutnat.

Matteo_De_Carli_titulZáklad apulijské kuchyně tvoří čerstvá lokální zelenina, sýry všeho druhu a luštěniny. Zapomenout nelze ale ani na výborný a všudypřítomný olivový olej. Právě Apulie je totiž největším výrobcem tohoto „zeleného zlata“ v celé Itálii. Ačkoli Apulie není zrovna bohatá na vodní zdroje, prosperují na zdejších pečlivě opečovávaných pláních rajčata, cukety, brokolice, papriky, brambory, špenát, lilek, růžičková kapusta, fenykl a mnoho dalších druhů zeleniny.

MB_Jarni Menu 2018_UNI_3_2018A právě papriky jsou hlavní surovinou polévky, kterou najdete na novém CHEF MENU. Krémová Polévka z pečených paprik ozdobená burratou je vyhlášená italská klasika. Navíc, pokud jste ještě neměli tu čest seznámit se skvělým sýrem burrata, máte jedinečnou možnost. Jde o krémovou variantu mozzarelly se smetanovým středem a po jeho ochutnání sami uznáte, že spojení s chutí pečených paprik je prostě jedinečné. S tímhle báječným sýrem se ostatně potkáte i v Telecí bagetě s burattou, rajčátky a telecím masem. Souznění všech těchto chutí podporuje ještě pikantní rukola a luxusní lanýžový dresink. Tahle bageta má skutečně všechny barvy italské vlajky a zlatou navrch. Milovníci pálivějších pokrmů si v novém CHEF MENU mohou pochutnat na bagetě Kuřecí arrabiata. Nabízí bohatou porci šťavnatých kuřecích stehen, baby špenátu s pastou ze sušených rajčat a chilli, známou jako slavné peperoncino. Pro dokonalost chuti je bageta zapečená s italským uzeným sýrem Scamorza.

Tak jako každé CHEF MENU myslí i to nové, apulijské, na vyznavače zdravého životního stylu a menu Fit Calories tentokrát potěší nejen vegetariány, ale také vegany. Wrap s cizrnou a fenyklem totiž obsahuje pastu z cizrny a kořenové zeleniny, pečený fenykl, rajčata a salát little gem. Vše samozřejmě v perfektně vyvážené kombinaci. A pokud si přejete skutečnou explozi chutí, tak zkuste Dýňový chléb s kozím sýrem. Jeho základ tvoří lilkový kaviár a čerstvý kozí sýr, šťavnatost mu dodává pečená cuketa a příjemnou štiplavost rukola. To vše doplněné ještě o dokonalý pomerančový dresink.

Kuchyni jižní Itálie skutečně miluji a tak když mě Bageterie Boulevard oslovila s nabídkou spolupráce, bylo apulijské menu jasnou volbou. Stejně jako se na území Apulie střídaly nejrůznější kultury, střídaly se tu i různé kuchyně. Každá za sebou zanechala nesmazatelnou stopu, která společně vytváří neopakovatelnou autentičnost jižní Itálie. Když k tomu ještě přidáte čerstvé lokální suroviny, je výsledný chuťový efekt dokonalý. Jsem rád, že mohu tímto menu přiblížit skvostné chuťové kombinace, které zde nejsou tak známé,“ řekl Matteo De Carli, šéfkuchař pražské restaurace Casa De Carli.

Více z rubriky Gastro

  • Znovuotevřená restaurace Čestr

    Jalovice a volci z českého strakatého skotu, grilování na dřevěném uhlí, dlouhé pečení v „sauně“ a současná česká kuchyně v podání...

    Jan Pešek15.10.2020
  • Uhrančivé mini dýně

    Severočeská síť Lagarto, která hosty baví ve svých kavárnách v Teplicích, Mostě a Chomutově výjimečnou nabídkou house dortů klasických, prémiových a...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Po revolučních konjakových těstovinách Slim Pasta se hudbne

    Drtivá většina lidí konzumuje těstovinové přílohy, protože jsou běžně k dostání, chutné a jednoduché na přípravu. Často se ale lidé přílohám...

    Marek Zelený12.10.2020
  • Sezónní tasting menu

    Restaurace Nota Bene představuje nové hřející sezónní tasting menu o čtyřech chodech, které navodí v ústech české plnohodnotné nebe. Kde jinde...

    Jan Pešek8.10.2020
  • Jistota v Alcronu v podobě brunchů

    Víkendové brunche v hotelu Alcron se staly jistotou, která je v posledních týdnech více než potřebná. Kvalita, historie a vytříbený servis...

    Jan Pešek7.10.2020
  • České prémiové destiláty zabodovaly na mezinárodní soutěži

    Česká destilérka Fleret z Frenštátu pod Radhoštěm zabodovala v rámci populární International Spirits Challenge, jedné z nejvýznamnějších a nejrespektovanějších degustátorských světových...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Šumavská zima na Chalupě s bazénem

    Šumava je oblíbeným místem dovolených. Zvláště v zimě sněhobíle září její přednost v podobě množství pěkných svahů a běžkařských stop uprostřed...

    Marek Zelený5.10.2020
  • Fúze chutí

    Jsou jemné, vláčné, kreativní a nádherně barevné. Když se do nich zakousneme naše chuťové pohárky se roztančí. I když první zmínky...

    Jan Pešek5.10.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.