Sociální sítě
Nahoru

Fusion menu v Bistro Provocateur

Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom nejlepším smyslu slova: vybranými tapas, bořícími mýtus, že jsou to jen španělské „jednohubky“. Kuchaři v Bistro Provocateur se inspirují kuchyněmi celého světa a mění tapas v luxusní obědy či večerní menu, jež se hodí pro setkání s přáteli, formální schůzky i první rande.

Máte-li rádi změny, potěší vás, že takřka denně najdete v Bistro Provocateur něco nového. Šéfkuchař Alfred obměňuje nabídku podle aktuální a sezónní dostupnosti surovin, takže škála tapas je nekonečná. Na dezertních talířcích tu servírují ta původní, malá tapas, jež se hodí na malý hlad i krátkou schůzku. Olivy, šunky, masa, mořské plody… Od každého něco. A abyste nezapomněli, kolik talířků jste ochutnali, střádáte za každý barevné knoflíky.

Přivedl vás větší hlad? Dejte si výběrové obědové tapas menu nebo opravdu dobrou tapas večeři. Vlivy jihoamerické, středomořské nebo arabské kuchyně udělají z každého jídla v Bistro Provocateur dokonalý fusion zážitek. Zvlášť když si necháte doporučit něco z vinotéky, která skrývá poklady z Francie, Itálie i od českých vinařů.

A co tu můžete ochutnat právě teď? Luxusní je marinovaný losos s wasabi mascarpone či drůbeží paštika s koňakem. Ohromí vás humří polévka, delikátní je supreme z perličky, s lanýžovou omáčkou a kaštanovým pyré nebo dančí hřbet s brusinkovou omáčkou a pečenou dýní. A stojí za to připomenout, že vše, co ochutnáte v Bistro Provocateur, vzniklo v Bistro Provocateur. Všechno je původní a originální. Včetně dezertů. Protože tu samozřejmě umí i sladké provokace, jak zjistíte třeba u tapioky s mangovým sirupem.

Více z rubriky Restaurace

  • Nová restaurace Talíř na Václavském náměstí

    Česká hotelová síť PYTLOUN HOTELS, která poskytuje služby již od roku 2003 a v současné době provozuje čtrnáct designových, tradičních i...

    Jan Pešek10.1.2023
  • La Veranda oslaví Silvester velkolepě

    Restaurace La Veranda přichystala na poslední den v roce úchvatné menu. Kosmopolitní kreativní tým si dal opravdu záležet a vznikl vytříbený...

    Marek Zelený23.11.2022
  • DEER pod stromečkem

    Báječná restaurace Deer v Michalské ulici v samém centru Prahy neuvěřitelně gastronomicky kouzlí. Po příchodu šéfkuchaře Lubomíra Dolejše se změnil ráz...

    Marek Zelený21.11.2022
  • Four Seasons Hotel Prague zve na bílého lanýže a tradiční americké thanksgiving

    Restauraci CottoCrudo v listopadu provoní nezaměnitelná vůně jedné z nejoceňovanějších pochoutek na světě. Výjimečný bílý lanýž Alba z oblasti Piemont v...

    Jan Pešek17.11.2022
  • Česká avantgardní restaurace ZEM zve na jedinečný nedělní „flying brunch“

    Za relativně krátkou dobu své existence přilákala restaurace ZEM hotelu Andaz Prague do svých prostor celou řadu hostů z Česka i...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Taštičkový listopad

    The Bistro v pražské Londýnské ulici nabízí nepřeberné množství sezónních tapas. Žádný podnik v Praze není více kosmopolitní a určený k...

    Marek Zelený8.11.2022
  • Husí hody

    Za pár dní přijede Martin na bílém koni. 11.11. je magické datum, ke kterému se váže tato známá pranostika, má svátek...

    Marek Zelený7.11.2022
  • Snídaně k večeři?

    J&J v Teplicích se vyvýjí a neuvěřitelně prosperuje. Po neotřelém provozu se ukázalo, co hosté v kraji a projížděcí návštěvníci milují....

    Marek Zelený1.11.2022
  • Atmosféra Jaderského moře: Restaurace Deco

    Už deset let se v pražských Modřanech nachází malá rodinná restaurace Deco. Za jejím úspěchem stojí majitel a šéfkuchař Saša Babić,...

    Jan Pešek26.10.2022
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.