Sociální sítě
Nahoru

Fusion menu v Bistro Provocateur

Wine & Tapas Restaurant Bistro Provocateur najdete v samotném centru Prahy, v Petrské ulici, a nesmíte ho minout. Provokuje v tom nejlepším smyslu slova: vybranými tapas, bořícími mýtus, že jsou to jen španělské „jednohubky“. Kuchaři v Bistro Provocateur se inspirují kuchyněmi celého světa a mění tapas v luxusní obědy či večerní menu, jež se hodí pro setkání s přáteli, formální schůzky i první rande.

Máte-li rádi změny, potěší vás, že takřka denně najdete v Bistro Provocateur něco nového. Šéfkuchař Alfred obměňuje nabídku podle aktuální a sezónní dostupnosti surovin, takže škála tapas je nekonečná. Na dezertních talířcích tu servírují ta původní, malá tapas, jež se hodí na malý hlad i krátkou schůzku. Olivy, šunky, masa, mořské plody… Od každého něco. A abyste nezapomněli, kolik talířků jste ochutnali, střádáte za každý barevné knoflíky.

Přivedl vás větší hlad? Dejte si výběrové obědové tapas menu nebo opravdu dobrou tapas večeři. Vlivy jihoamerické, středomořské nebo arabské kuchyně udělají z každého jídla v Bistro Provocateur dokonalý fusion zážitek. Zvlášť když si necháte doporučit něco z vinotéky, která skrývá poklady z Francie, Itálie i od českých vinařů.

A co tu můžete ochutnat právě teď? Luxusní je marinovaný losos s wasabi mascarpone či drůbeží paštika s koňakem. Ohromí vás humří polévka, delikátní je supreme z perličky, s lanýžovou omáčkou a kaštanovým pyré nebo dančí hřbet s brusinkovou omáčkou a pečenou dýní. A stojí za to připomenout, že vše, co ochutnáte v Bistro Provocateur, vzniklo v Bistro Provocateur. Všechno je původní a originální. Včetně dezertů. Protože tu samozřejmě umí i sladké provokace, jak zjistíte třeba u tapioky s mangovým sirupem.

Více z rubriky Restaurace

  • Řízková olympiáda v Babiččině zahradě

    Letošní podzim v Babiččině zahraně v Průhonicích je plný kulinárních zážitků. Největším hitem bude bez debat řízková olympiáda, na jejímž konci...

    Jan Pešek5.10.2020
  • Voňavé pozdravy z cest. Kouzelný projekt La Verandy.

    Zavřené hranice, to je těžká rána pro všechny gurmety a milovníky dobrého jídla. Proto přichází staroměstská La Veranda s jedinečným projektem...

    Jan Pešek29.9.2020
  • Argentinské speciality v Gran Fierro

    Argentinská restaurace Gran Fierro, která se nedávno přestěhovala do krásných prostor v Myslíkově ulici, jako první steak-house zavádí cirkulární provoz. Základem...

    Jan Pešek23.9.2020
  • U Prince sází na řemeslo a kvalitu

    Žádné průmyslové produkty, vše poctivé a domácí, řemeslně připravené. Taková je filozofie restaurace U Prince, která díky fantastické lokaci patří k...

    Jan Pešek26.8.2020
  • Burger s velkým severským B

    Teplice jsou čím dál více navštěvovanějším lázeňským městem severních Čech. Aspektů je několik. Zelenající se příroda, díky snížené těžbě, renovující se...

    Marek Zelený11.8.2020
  • Čaník bez čekání

    Snídani si nech pro sebe, oběd si rozděl se svým přítelem, večeři dej nepříteli. Kdo by to dělal? Každá část dne...

    Marek Zelený5.8.2020
  • Všeumělové na Pavláku

    Nota Bene na Pavláku není jen restaurací, ale místem, kde se lidé baví a vždy se dobře nají. Přirozenost a poctivost...

    Jan Pešek3.8.2020
  • Menu pro druhou polovinu léta v Buddha Bar Restaurant Praha

    Mezinárodní koncept restaurace Buddha Bar kombinuje vytříbený styl panasijského kulinářského umění, hudební zážitky s rezidentním life dj, perfektní servis a unikátní...

    Marek Zelený1.8.2020
  • Středomořská atmosféra v Hliněné Baště

    Jedna z nejpříjemnějších restaurací v okolí Prahy boduje hlavně v létě, kdy naplno vynikne její středomořská atmosféra. Prostorná terasa u rybníčku...

    Marek Zelený29.7.2020
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.