Sociální sítě
Nahoru

S Danielem Tannerem nejenom o kryptoměnách…

Hlavním důvodem, proč investovat do kryptoměn, je jejich nezávislost a možnost je používat všude na světě – respektive v místech, kde je internetové připojení. Nejen o kryptoměnách, ale i o životní cestě za úspěchem, jsme si popovídali s Danielem Tannerem, zakladatelem společnosti Platon Finance.

Proč si myslíte, že by měli lidé v dnešní době investovat do kryptoměn?

Dochází k transformaci/digitalizaci majetku a peněz. A v posledních měsících se ukazuje, že kryptoměny splňují všechny důležité aspekty pro úspěšnou realizaci této technicko-finanční evoluce. Hlavním důvodem, proč investovat do kryptoměn, je jejich nezávislost a možnost je používat všude na světě, samozřejmě v místech, kde je internetové připojení. Dalším lákadlem pak je šance na vysoké zhodnocení.

Vaše společnost Platon Finance jako jediná v ČR nabízí pojištění kryptoměn. Jak vznikla tato myšlenka a jak to vůbec funguje?

Formu pojištění, kterou budeme nabízet ve spolupráci se společnostmi Symantec a Anderson, je jedinečná pro celý svět. Snažíme se toto riziko maximálně eliminovat, proto jako první na světě nabízíme pojištění digitální peněženky až do výše 500 000 eur. Peněženka akceptuje TOP 4 silné kryptoměny včetně Bitcoinu. Stali jsme se prozatím jediným projektem s pojistkou proti digitálním krádežím kryptoměn.

Nedávno jste získali hned několik světových cen. O jaká ocenění se přesně jednalo?

Platon Finance získala letos v březnu ve Švýcarsku na konferenci Finance World Expo ocenění Best Fintech product 2019. Je také držitelem ocenění amerického magazínu CIO Application Europe, a to v kategorii Company of the year 2019.

Jak jste se dostal k byznysu s kryptoměnami?

Měl jsem zkušenosti s IT, řízením firem a obchodem, a tyto všechny znalosti jsem mohl skvěle využít pro tvorbu unikátního řešení, které bude používat celý svět.

Netajíte se tím, že jste měl v dětství problémy ve škole a se psaním. Dnes jste velice úspěšný ve svém oboru. Co vám v tom nejvíce pomohlo?

Ve všem mi nejvíce pomohla moje žena a její podpora v osobním i pracovním životě. Především je to celé o tom se nikdy nevzdávat a jít si za svými sny, i když se zdají být nereálné a vyskytují se na této cestě velké překážky.

Údajně jste s „podnikáním“ začal už v pouhých šesti letech. Co jste v tu dobu dělal a jaká byla vaše motivace?

Bavilo mě být v kontaktu s lidmi. Největší radost jsem měl, když jsem přišel na něco, co si ode mě druhý člověk může koupit a raduje se z toho. Takto začala moje láska k obchodu a ke komunikaci s lidmi. V šesti letech jsem mimo sbíral slitky skla po zkrachovalé sklárně, které jsem prodával před cukrárnou.

Co považujete za svůj největší životní úspěch?

Překonání strachu a stigmatizace, že jsme z malé země a je nepravděpodobné něčeho dosáhnout v zahraničí. Vybudování šťastné a úspěšně firmy se skvělým a jednotným týmem. Neustále překračuji bariéry a snažím se překonávat sám sebe.

Zažil jste někdy nějakou životní prohru?

Zažil jsem jich několik a to v osobním i pracovním životě. Ve výsledku jsem přišel na to, že bojuji sám se sebou, proto jsem změnil své osobní nastavení, abych se lépe vyrovnával s nepřízní osudu a ideálně nenarazil na žádnou další prohru.

Jak nejraději trávíte volný čas? Máte nějaké zájmy?

Momentálně je to 100% koncentrace na práci, kterou považuji za své poslání a zároveň i koníček. Miluji snowboard, na kterém jsem se naučil nedávno jezdit, cestovaní a poznávání nových míst, kultur a kulinářských dovedností v různých krajinách.

Díky své práci hodně cestujete. Jaké místo je pro vás srdcovou záležitostí?

Myslím si, že každá krajina je něčím specifická. Pokud se dobře a pozorně díváte, tak si všude najdete něco pozitivního a pěkného. Spíše bych řekl, že si dovedu představit být někde déle času a to v destinacích jako jsou Rakouské nebo Švýcarské Alpy, Bahamy, Miami, New York nebo Maledivy. Záleží, co zrovna si přejete dělat a jak jste nalazení.

Dopřáváte si něco výjimečného, za co nelitujete utratit vydělané peníze?

Pro mě má největší hodnotu svoboda v rozhodování a možnost neomezování se, když se vám něco líbí nebo se chcete podívat na nějaké místo, kde jste ještě nebyli. S tímto mám spojené výdaje na cestování, kvalitní oblékání a technologie. To bych si dovolil tvrdit, že hned po reinvesticich do společnosti je hned na druhém místě v mých nákladových položkách.

Více z rubriky Investice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.