Sociální sítě
Nahoru

Dříve miliardový známý pozemek se nyní prodal za 100 000

Jedná se o jeden z nejznámějších pozemků na světě, který se řadil také k těm nejdražším. The Mountain, jak se tomuto místu oficiálně říká, se nachází v Beverly Hills a k překvapení všech se nedávno prodal jen za 100 000 dolarů, i když se dříve nabízel za miliardu.

Slavný pozemek, z kterého je nádherný výhled na Los Angeles a celé přilehlé okolí, je jednou z nejatraktivnějších lokalit celého světa. Je to místo, kde můžete žít zcela nerušeně, budete se cítit jako na samotě, ale přitom jste stále v centru dění. Pozemek má rozlohu celkem 635 356 metrů čtverečních a nyní je rozdělen na šest samostatných částí, které jsou připraveny ke stavbě.

Co přesně vedlo k tomu, že byl vydražen za 0,01 procent své původní ceny? Údajně je to přemrštěný dluh (až 200 milionů dolarů), který za sebou pozemek zanechává, tajemná struktura vlastnictví a aukce, které se zúčastnilo jen asi 20 lidí, kteří se údajně měli spojit, aby dosáhli výsledné ceny.

Dříve se o tuto nemovitost zajímal třeba Brad Pitt, Tom Cruise či rodina íránského šáha. Poté se pozemek dostal do zuřivého kolotoče a byl předmětem několika složitých soudních sporů, které pramenily z nejasné vlastnické struktury.

Ať už se kolem této nemovitosti točí jakýkoliv příběh, jedno je jasné, jedná se o opravdový unikát na kouzelném místě a nový majitel se z něj určitě bude radovat. Uvidíme, jak s ním naloží a co na tomto pozemku brzo vyroste.

Více z rubriky Pozemky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.