Sociální sítě
Nahoru

Českému výrobci čokolády se podařil světový úspěch.

Nejen, že jsme ve světě proslulí jako pivní velmoc, nově o nás bude známo, že vyrábíme také jednu z nejlepších čokolád na světě. Společnost Pražská čokoláda Steiner & Kovarik a její bean-to-bar 44% mléčná čokoláda Aluna zaznamenaly mimořádný úspěch v celosvětovém finále prestižní International Chocolate Awards 2019. V kategorii micro-batch – plain/origin milk chocolate bars získala Aluna stříbrnou medaili a speciální cenu za použití kokosového cukru.

International Chocolate Awards, jediná nezávislá čokoládová soutěž na světě, se koná od roku 2012 s cílem podpořit malé výrobce čokolád a pěstitele.  Pražská čokoláda Steiner & Kovarik je historicky prvním českým výrobcem čokolády z bobů, který se v tomto klání umístil na stříbrné pozici a s jedním produktem získal hned dvě ocenění.

„Na International Chocolate Awards jsme se přihlásili poprvé a hned jsme se dostali do finále v kategorii micro-batch – plain, určené výrobcům, kteří boby kupují přímo od farmářů, bez zprostředkovatelů, a dělají precizní malé várky bean to bar čokolády namísto velkovýroby. S našimi produkty dlouhodobě slavíme úspěchy na kontinentálních soutěžích, ale to, že se nám podařilo prosadit v celosvětovém měřítku, je prostě…. úžasné! Velmi si vážíme také ocenění našeho alternativního slazení bean-to-bar čokolády kokosovým cukrem, který má velmi nízký glykemický index, namísto tradiční třtinové šťávy,“ reagoval Petr Kovařík, spolumajitel Pražské čokolády Steiner & Kovarik.

Výborná tabulková čokoláda Aluna, čistá čokoláda z kolumbijských kakaových bobů, je dostupná ve čtyřech intenzitách: mléčná 44% a 55% nebo 77% a 88% hořká. „Chtěli jsme nabídnout prvotřídní kvalitu a nezaměnitelnou chuť poctivé čokolády, proto jsme procestovali několik zemí Jižní a Střední Ameriky, abychom objevili ty správné čokoládové boby. Získali jsme je v Kolumbii, na rodinné farmě Juana Gonzálese. Každý člen této rodiny je hrdý na způsob ekologického a láskyplného pěstování bobů bez jakékoli chemie,” přibližuje genezi čokolád Aluna Petr Kovařík. Tým nadšených profesionálů z Pražské čokolády Steiner & Kovarik kousek po kousku postupně dával dohromady kombinaci různých ingrediencí, až dosáhl vyvážené a smyslné chuti.

Kouzlo ručně vyráběné čokolády Aluna se skrývá ve spojení výtečných kakaových bobů, mléka, prvotřídního cukru z kokosových květů a vydatné dávky vášně a lásky k cukrářskému řemeslu.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.