Sociální sítě
Nahoru

Českému výrobci čokolády se podařil světový úspěch.

Nejen, že jsme ve světě proslulí jako pivní velmoc, nově o nás bude známo, že vyrábíme také jednu z nejlepších čokolád na světě. Společnost Pražská čokoláda Steiner & Kovarik a její bean-to-bar 44% mléčná čokoláda Aluna zaznamenaly mimořádný úspěch v celosvětovém finále prestižní International Chocolate Awards 2019. V kategorii micro-batch – plain/origin milk chocolate bars získala Aluna stříbrnou medaili a speciální cenu za použití kokosového cukru.

International Chocolate Awards, jediná nezávislá čokoládová soutěž na světě, se koná od roku 2012 s cílem podpořit malé výrobce čokolád a pěstitele.  Pražská čokoláda Steiner & Kovarik je historicky prvním českým výrobcem čokolády z bobů, který se v tomto klání umístil na stříbrné pozici a s jedním produktem získal hned dvě ocenění.

„Na International Chocolate Awards jsme se přihlásili poprvé a hned jsme se dostali do finále v kategorii micro-batch – plain, určené výrobcům, kteří boby kupují přímo od farmářů, bez zprostředkovatelů, a dělají precizní malé várky bean to bar čokolády namísto velkovýroby. S našimi produkty dlouhodobě slavíme úspěchy na kontinentálních soutěžích, ale to, že se nám podařilo prosadit v celosvětovém měřítku, je prostě…. úžasné! Velmi si vážíme také ocenění našeho alternativního slazení bean-to-bar čokolády kokosovým cukrem, který má velmi nízký glykemický index, namísto tradiční třtinové šťávy,“ reagoval Petr Kovařík, spolumajitel Pražské čokolády Steiner & Kovarik.

Výborná tabulková čokoláda Aluna, čistá čokoláda z kolumbijských kakaových bobů, je dostupná ve čtyřech intenzitách: mléčná 44% a 55% nebo 77% a 88% hořká. „Chtěli jsme nabídnout prvotřídní kvalitu a nezaměnitelnou chuť poctivé čokolády, proto jsme procestovali několik zemí Jižní a Střední Ameriky, abychom objevili ty správné čokoládové boby. Získali jsme je v Kolumbii, na rodinné farmě Juana Gonzálese. Každý člen této rodiny je hrdý na způsob ekologického a láskyplného pěstování bobů bez jakékoli chemie,” přibližuje genezi čokolád Aluna Petr Kovařík. Tým nadšených profesionálů z Pražské čokolády Steiner & Kovarik kousek po kousku postupně dával dohromady kombinaci různých ingrediencí, až dosáhl vyvážené a smyslné chuti.

Kouzlo ručně vyráběné čokolády Aluna se skrývá ve spojení výtečných kakaových bobů, mléka, prvotřídního cukru z kokosových květů a vydatné dávky vášně a lásky k cukrářskému řemeslu.

Více z rubriky Gastro

  • Chcete objevovat whisky jinak?

    Tak to rozhodně nejste sami! Špičkoví olomoučtí barmani se spojili a spouští unikátní projekt, kterému dali název Whisky trail. Vydejte se...

    Marek Zelený23.1.2020
  • Omáčková olympiáda v Babiččině zahradě

    Češi jsou omáčkoví. A nejlepší je… Svíčková, chtělo by se dodat, ale je to opravdu tak? Přestože svíčková patří k národním...

    Jan Pešek22.1.2020
  • Prague Wine Week 2020: Týden vína v Praze

    V týdnu od 27. ledna do 2. února 2020 se Praha stane dějištěm dvanáctého ročníku festivalu vína Prague Wine Week 2020....

    Jan Pešek21.1.2020
  • Prožijte romantickou valentýnskou večeři v SaSaZu

    Den svatého Valentýna se každoročně slaví 14. února a jak všichni víme, je to den lásky a oslavy zamilovanosti. Je proto...

    Jan Pešek21.1.2020
  • Kosmopolitní bistro na druhou

    The Bistro v Londýnské ulici je známé svou kosmopolitní kuchyní a členitým interiérem. Bistronomická restaurace na I.P. Pavlova láká své hosty...

    Jan Pešek20.1.2020
  • Nejkrásnější dezert v Krkonoších

    Překvapí, rozesměje a potěší. O vizuálně i chuťově unikátním dezertu už si povídá celý Špindlerův Mlýn. Nemusíte chodit do hor za...

    Jan Pešek15.1.2020
  • Za zdravým masem do Tritonu

    Restaurace Triton na Václavském náměstí vyniká svou historií promítnutou do krápníkového interiéru, který býval herním klubem Voskovce s Werichem či Vlasty...

    Jan Pešek13.1.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Francouzská tradice v pekařství PAUL

    Kdo by neznal jména Kašpar, Melichar a Baltazar! Tradice svátku Tří králů, který připadá na 6. ledna, se dodnes dodržuje v...

    Jan Pešek27.12.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.