Sociální sítě
Nahoru

Kulinární překvapení v třeboňské Zlaté hvězdě

Za výbornou kuchyní můžete vyrazit i do regionů. Příjemné kulinární překvapení na vás čeká v restauraci Zdejší kuchyně v hotelu Zlatá hvězda v Třeboni, kterou má na starosti mladý a talentovaný šéfkuchař Adam Furthner. Na jeho novém menu najdete řadu netradičních a chuťově vzorně dotažených specialit. Ať už jsou to pro Třeboň tradiční ryby, zajímavé masové variace a či krásná ukázka moderní vegetariánské kuchyně.

Mezi předkrmy zaujme výtečná prezentace vepřového jazyka, který je pečený na česneku a kmíně a servírovaný s cibulovou marmeládou. Největší hvězdou z hlavních pokrmů je jemná a šťavnatá selečí pečínka s nastavovanou kaší a vepřovými škvarky. Příznivci bezmasé stravy zase ocení svěží kroupové rizoto s vlašskými ořechy, ovčím sýrem a řeřichou.

Z rybích pokrmů stojí za ochutnání především kreativní prezentace candáta s chuťově i vizuálně výraznou omáčkou z červené řepy a křenu. Filet ze pstruha doprovází květákové pyré a pažitková omáčka dochucená křenem, zatímco tradičního kapra šéfkuchař podává s omáčkou z nakládaných hub a gratinovanými brambory.

A sladká tečka nakonec? Zláká vás fantastické krupicové flameri s kyselým rakytníkem a sušenými švestkami marinovanými v rumu? Nebo dáte přednost klasice v podobě domácích lívanců s borůvkami a tvarohovou pěnou?

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.