Sociální sítě
Nahoru

Blue Mauritius Gold v českých barech

Spisovatel Mark Twain napsal: „Bůh prý nejdříve stvořil Mauritius a teprve pak se jeho obrazem inspiroval při stvoření ráje.“ Aneb zlatavé písčité pláže, průzračný oceán v nejkrásnějších odstínech modré a výhled na hory v zářivě zelených barvách s vůní teplého mořského vánku. Není tedy divu, že je ostrov Mauritius považován za kus ráje na Zemi, a že učaroval i majitelům značky Blue Mauritius Gold. Myšlenka na vlastní recepturu rumu, který by vystihoval ostrov ve všech směrech, má kořeny v roce 2012. Za pouhých pět let se z „hobby“ přešlo na sofistikovanou výrobu, zdokonalil se její postup a vyladily chutě.

Každá šarže Blue Mauritius Gold je vyráběna s maximální pečlivostí. Základem výroby je velejemný mauricijský třtinový destilát, který ve spojení s přírodními maceráty v nejvyšší kvalitě, dává Blue Mauritius Gold jeho jedinečnou strukturu chutí. Hlavními ingrediencemi osobité chuti a vůně jsou vanilka z Madagaskaru, směs tropického ovoce a oříšek.

Pro vysokou kvalitu Blue Mauritius Gold je vždy potřeba dodržet přesný postup. Na gram odvážené suroviny se smíchají s požadovanou konzistencí alkoholu. Ingredience se nechají předepsanou dobu macerovat v dubových sudech. Po uplynutí této doby nastává proces blendování, kdy se maceráty smíchají s dalším dílem velejemného třtinového lihu.

V tuto chvíli se rum nechává ustát v dubových sudech, poté se důkladně přefiltruje, aby byl zcela čistý. Posledním krokem je samotné plnění do luxusních francouzských lahví. Konečný výsledek kvality chuti a vůní tkví nejen v tajné receptuře, ale zejména ve schopnostech blendmasterů Mariána Bediho a Jaroslavy Topolančinové.

K rumu se výborně hodí čokoláda, a proto se majitelé rozhodli i pro výrobu signature pralinek. Oslovili mistra cukráře Benjamina Kovaříka, který měl tu čest vytvořit a servírovat své dezerty anglické královně Alžbětě II. Ve spolupráci s Jaroslavou Topolančinovou tak vyrobili luxusní čokoládové pralinky, které obsahují 5 % rumu Blue Mauritius Gold. Vybrat si můžete ze sedmi příchutí.

V Čechách značka úzce spolupracuje s barmany hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Františkem Říhou a Pavlem Havlíčkem. Ti připravili i čtyři signature drinky, které si můžete dopřát ve Sky Clubu 18, v nejvyšším patře hotelu s krásným výhledem na okolní vrcholky.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.