Sociální sítě
Nahoru

Blue Mauritius Gold v českých barech

Spisovatel Mark Twain napsal: „Bůh prý nejdříve stvořil Mauritius a teprve pak se jeho obrazem inspiroval při stvoření ráje.“ Aneb zlatavé písčité pláže, průzračný oceán v nejkrásnějších odstínech modré a výhled na hory v zářivě zelených barvách s vůní teplého mořského vánku. Není tedy divu, že je ostrov Mauritius považován za kus ráje na Zemi, a že učaroval i majitelům značky Blue Mauritius Gold. Myšlenka na vlastní recepturu rumu, který by vystihoval ostrov ve všech směrech, má kořeny v roce 2012. Za pouhých pět let se z „hobby“ přešlo na sofistikovanou výrobu, zdokonalil se její postup a vyladily chutě.

Každá šarže Blue Mauritius Gold je vyráběna s maximální pečlivostí. Základem výroby je velejemný mauricijský třtinový destilát, který ve spojení s přírodními maceráty v nejvyšší kvalitě, dává Blue Mauritius Gold jeho jedinečnou strukturu chutí. Hlavními ingrediencemi osobité chuti a vůně jsou vanilka z Madagaskaru, směs tropického ovoce a oříšek.

Pro vysokou kvalitu Blue Mauritius Gold je vždy potřeba dodržet přesný postup. Na gram odvážené suroviny se smíchají s požadovanou konzistencí alkoholu. Ingredience se nechají předepsanou dobu macerovat v dubových sudech. Po uplynutí této doby nastává proces blendování, kdy se maceráty smíchají s dalším dílem velejemného třtinového lihu.

V tuto chvíli se rum nechává ustát v dubových sudech, poté se důkladně přefiltruje, aby byl zcela čistý. Posledním krokem je samotné plnění do luxusních francouzských lahví. Konečný výsledek kvality chuti a vůní tkví nejen v tajné receptuře, ale zejména ve schopnostech blendmasterů Mariána Bediho a Jaroslavy Topolančinové.

K rumu se výborně hodí čokoláda, a proto se majitelé rozhodli i pro výrobu signature pralinek. Oslovili mistra cukráře Benjamina Kovaříka, který měl tu čest vytvořit a servírovat své dezerty anglické královně Alžbětě II. Ve spolupráci s Jaroslavou Topolančinovou tak vyrobili luxusní čokoládové pralinky, které obsahují 5 % rumu Blue Mauritius Gold. Vybrat si můžete ze sedmi příchutí.

V Čechách značka úzce spolupracuje s barmany hotelu Horizont v Peci pod Sněžkou, Františkem Říhou a Pavlem Havlíčkem. Ti připravili i čtyři signature drinky, které si můžete dopřát ve Sky Clubu 18, v nejvyšším patře hotelu s krásným výhledem na okolní vrcholky.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.