Sociální sítě
Nahoru

Lahodná tradice, která láká k vyzkoušení i zapojení vlastní kreativity

Na rozdíl od období před Velikonocemi, které bývá spojeno s půstem, je na stolech o velikonočních svátcích bezpočet dobrot. Tipy a recepty na sladké i slané pochoutky se v rodinách předávají z generace na generaci. Pokud ale vedle nich rádi vyzkoušíte i něco nového a obohatíte svátky o další zvyky, nechte se inspirovat kombinací, která k Velikonocům a jarní hojnosti všeobecně náramně pasuje – párování jedinečné vodky Russian Standard s tradičními chuťovkami zvanými „zakuski“.

K plejádě velikonočních dobrot připojte tradiční ruské pochoutky, které vás okouzlí svou jednoduchostí. Za takzvanými „zakuskami“ se skrývá drobné pohoštění v podobě uzenin, uzených ryb, míchaných salátů, aspiků, nakládané zeleniny, sýrů, jednohubek nebo například kaviáru.

V dobách carského Ruska se „zakuski“ připravovaly pro hosty, kteří cestovali na dlouhé vzdálenosti a jejich čas příjezdu byl tak nejasný. Popularita „zakusek“ však strmě stoupala, a tak se staly neodmyslitelnou součástí svátečních oslav i každého příjemného setkání rodiny či přátel. „Zakuski“ by nebyly tím, čím jsou, bez kvalitní vodky. Společně tvoří dokonalý tandem chutí. Tradice velí vpustit po malých doušcích vodku na jazyk, poválet ji po patře, polknout a nechat hrdlem stoupat její čistou dochuť. Následuje ochutnání „zakusky“, čímž je servírovací obřad zakončen. Celý proces se však opakuje, dokud příjemná sešlost nekončí.

Jaké jsou tipy na letošní jaro plné výtečných „zakusek“? Tradiční ruský salát s hovězím masem, nakládané rybičky, chléb s máslem a kaviárem, nakládaná plněná rajčata, špek s černým chlebem a k tomu nakládané okurky nebo třeba zelí s červenou řepou.

Jak bylo ale už řečeno, bez kvalitní vodky se „zakuski“ neobejdou. Dopřejte si mimořádný chuťový zážitek s vodkou, která se stala měřítkem kvality pro všechny ruské vodky. Vodka Russian Standard je připravována z vysoce kvalitní vody ledovcového Ladožského jezera, která má na rozdíl od evropských jezer třikrát měkčí vodu a obsahuje pouze zlomek minerálů. Další klíčovou surovinou pro její výrobu je ozimá pšenice, obsahující méně nečistot než ostatní plodiny, ze kterých se vodky obvykle vyrábí. Za kvalitou vodky Russian Standard stojí i důkladný výrobní proces zahrnující několikanásobnou destilaci a filtraci. Russian Standard Original v sobě snoubí vztah a úctu k tradici i autentickou, výjimečně jemnou chuť. Edice Russian Standard Gold je inspirovaná starou sibiřskou recepturou a obsahuje navíc extrakt z ženšenu.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.