Sociální sítě
Nahoru

Nová stříbrná mince podpoří vzácné šelmy

Koupí mince Plechý přispějete 50 korunami na projekt ochrany šumavského rysa ostrovida pod záštitou Hnutí Duha. Minci s charakteristickým vyobrazením nejvyšší hory české části Šumavy a rysa vydává společnost Golden Gate CZ v rámci své série České hory.

Stříbrná uncová mince v kvalitě proof. Druhá z nové série České hory vydávané společností Golden Gate.

Rubová strana mince zobrazuje dominantu vrcholu Plechý – skalku s rozpadajícími se bloky žuly a mohutný kříž vztyčený v roce 2014. Motiv doplňuje rys ostrovid, největší kočkovitá šelma Evropy, která v oblasti Šumavy žije. Lícové straně dominuje tradiční portrét jejího Veličenstva královny Alžběty II., dále nechybí nominální hodnota a rok vydání mince. Prodejní cena je 2390 Kč

Rubová strana zobrazuje dominantu vrcholu Plechý – skalku s rozpadajícími se bloky žuly a mohutný kříž vztyčený v roce 2014. Motiv mince doplňuje rys ostrovid, největší kočkovitá šelma Evropy, který v oblasti Šumavy žije.

Přestože je rys zákonem chráněný, je stále ohrožován pytláky a zásahy člověka do přírody. O zlepšení jeho životních podmínek se snaží projekt, do kterého se nyní zapojila i společnost Golden Gate. Získané finance mají sloužit k vytvoření lepších podmínek pro přirozené šíření rysa a dalších velkých šelem v české přírodě.

Koupí každé mince Plechý přispějete 50 korun na ochranu vzácných šelem pod záštitou Hnutí Duha.

Mince Plechý je druhá z nové edice České hory. Postupně chceme na devíti mincích ukázat krásy české krajiny a zároveň podpořit smysluplné projekty, které pomáhají k ochraně přírody v daném regionu, nebo dokonce k ochraně ohrožených druhů, jako v případě rysa ostrovida,“ uvedl jeden z autorů projektu Libor Brůna ze společnosti Golden Gate CZ.

Investice do drahých kovů v současné nestabilní ekonomické situaci poskytuje dlouhodobou ochranu majetku, finanční rezervu a pojistku před propadem trhů i před hrozící finanční krizí. Fyzické stříbro je jednou z nejzajímavějších investic této doby, díky němu má navíc investor své finance zcela pod kontrolou a není závislý na bankách nebo jiných finančních institucích.

Více z rubriky Investice

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.