Sociální sítě
Nahoru

Umělec Refik Anadol se spojil s Hennessy

Hennessy odhaluje své savoir faire v nečekané podobě. Uznávaný umělec a výzkumník Refik Anadol byl přizván k pozorování degustační komise při degustování eaux-de-vie, které později vytvoří koňak Hennessy V.S.O.P. Privilège.

Během tohoto výjimečného rituálu jim asistovalo zařízení, které zaznamenávalo jejich emoce při vychutnávání. Tato data Refik Anadol přeměnil pomocí 3D data mappingu do barev, tvarů, reliéfů a struktur. Vzniklo tak umělecké dílo, které se reflektovalo do designu limitované edice lahve Hennessy V.S.O.P Privilège.

Uznávaný umělec a výzkumník Refik Anadol byl pozván do historického sídla v Cognacu, aby sledoval degustační komisi při práci. Poprvé v historii Maison Hennessy bylo umělci umožněno zachytit tento rituál a zaznamenat emoce při vychutnávání eaux-de-vie v reálném čase pomocí neurověděckých výzkumných metod a použít shromážděná data k vytvoření originálního uměleckého díla. Losangelský umělec, kterého fascinoval kontrast mezi tradicí předávání savoir faire z generace na generaci s novými možnostmi využití umělé inteligence, vytvořil pomocí nekonvenčního experimentu mistrovské dílo oslavující ikonický blend Hennessy V.S.O.P Privilège.

V našem řemesle neustále vše klasifikujeme a snažíme se najít přesně ta správná slova, která by vyjádřila naše dojmy a pocity. Všichni jsme netrpělivě očekávali, co nám pomůže technologie objevit,“ uvedl Renaud Fillioux de Gironde, Master Blender Hennessy 8. generace.

Minulost a současnost se spojily v to, co Refik Anadol popisuje jako „zážitek blízké budoucnosti v reálném čase“. Zachycená data Refik Anadol transformoval pomocí 3D data mappingu do barev, tvarů, reliéfu a struktur. Vzniklo tak umělecké dílo, které znázorňuje senzorické dědictví, střežené a předávané po generace v úzkém kruhu Hennessy degustační komise. To, co bylo oku skryté se tak nyní stává viditelným a hmatatelným v poetickém designu limitované edice lahve Hennessy V.S.O.P. Privilège.

Více z rubriky Domácí bar

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.