Sociální sítě
Nahoru

Aréna Filipína na Letní Letné vtáhne návštěvníky do exotického ráje

Letná ožívá přehlídkou toho nejlepšího z nového cirkusu, divadla a hudby. Návštěvníci festivalu Letní Letná se ale mohou pravidelně těšit i na lákavý doprovodný program. Po roce na ně opět čeká také nahlédnutí do magického světa Filipín: Šapito Aréna Filipína ovládnou exotické Don Papa drinky i vloni tolik oblíbená Don Papa střelnice.

Výtvarnice Eliška Podzimková, která svými díly v rozšířené realitě návštěvníkům Letné přiblížila minulý rok poklady filipínského ostrova Negros, letos připravila další překvapení a potvrzení, že umění a prémiový filipínský rum k sobě patří.

Zpátky na Negros: Inspirace pro nové dílo české výtvarnice

Ostrov Negros pokrývají plantáže cukrové třtiny, proto mu také místní přezdívají „Sugarlandia“. Vedle tohoto sladkého pokladu dotváří tamní krajinu tisíce druhů stromů, keřů, kapradí, orchidejí nebo lián. Velká rozmanitost panuje i v živočišné říši a to jak na souši, ve vzduchu i pod mořskou hladinou.

Právě tato panenská příroda nejvíce učarovala ilustrátorce a animátorce Elišce Podzimkové při její cestě po Negrosu. „Velká část filipínských rostlin a živočichů se vyskytuje jen zde a řada z nich dokonce třeba jen na jednom z ostrovů. Je úžasné, jak rozmanitý je svět kolem nás, když se člověk pozorně dívá. Flora a zejména fauna Filipín byly mojí inspirací pro vytvoření loňské výstavy Filipínské zvířectvo,“ připomíná Eliška Podzimková.

Magický svět Filipín ve svých představách a vzpomínkách však neopustila a z nasbírané inspirace vzniklo další dílo, které si návštěvníci letošního festivalu Letní Letná budou moct až do konce srpna prohlédnout. „V šapito Aréna Filipína je umístěný můj letošní výtvor, ve kterém se vracím vzpomínkami do Sugarlandie, barevného a exotického světa, který má tolik co nabídnout,“ vysvětluje Eliška Podzimková.

Umění na obalu

Eliška Podzimková ve svém novém díle opět zapojuje rozšířenou realitu. Pomocí mobilního telefonu a aplikace Artivive se části grafiky rozpohybují a vtáhnou tak hlouběji pozorovatele do života na filipínském ostrově. Nové dílo si mohou návštěvníci pražského festivalu prohlédnout jako vůbec první. V dohledné době se objeví na limitovaném obalu rumu Don Papa.

Značka Don Papa je známá svými povedenými designy, za něž získala mnohá ocenění na prestižních soutěžích. I proto má velice blízko ke světu umění a od roku 2015 pravidelně pořádá soutěže pro talentované umělce, které vybízí k tomu, aby ztvárnili své pojetí tohoto magického koutu světa. Vítězné návrhy se pak promítají na tuby, které chrání lahve rumu Don Papa. Přehlídka těchto tub, včetně plánované tuby Elišky Podzimkové, je rovněž k vidění v šapito Aréna Filipína na Letné.

Lákavé výhry a ještě lákavější drinky

Aréna Filipína bude i letos pulzovat exotickou energií. V pestrobarevné střelnici čeká návštěvníky vedle cizokrajných papírových květin i řada lákavých dárků a zážitků. Přilehlý Don Papa bar nabídne mix tradičních i netradičních ingrediencí, které se spojí v lahodných drincích. Jejich plejádě kraluje koktejl vytvořený speciálně podle nového díla Elišky Podzimkové. Atmosféra Filipín prostoupí celé šapito, umění, zábavu a výtečné drinky doplní i příjemná chill out zóna.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.