Sociální sítě
Nahoru

Česká přírodní kosmetika na letišti

Rušné mezinárodní letiště je asi posledním místem, kde byste hledali přírodní kosmetiku lokálních producentů. Koncept store s názvem Future is Local, nedávno otevřený na pražském letišti, je v tomto smyslu příjemným překvapením.

Pokud jste zapomněli přibalit do zavazadla svůj oblíbený krém, nebo chcete přátelům v zahraničí přivézt originální dárek z českých luhů a hájů, neměli byste tento obchod minout. Prodejna, která vás okouzlí elegantním čistým designem, se nachází na Terminálu 2, v prostoru za pasovou kontrolou. Sortiment je přehledně rozdělen do tří částí. Kromě té s názvem Clean beauty zde najdete sekce Slow fashion a Dárkové předměty.

Jaké značky si první udržitelný duty free obchod Future is Local vybral ke spolupráci? Kritériem byly hodnoty, podle kterých byl koncept vybudován, tedy tradice, komunita, řemeslo a samozřejmě udržitelnost. Pleťovou kosmetiku reprezentují luxusní Smyssly, bioaktivní péče Yage Organics, 100% přírodní kosmetika značek Onest, Klara Rott, Kvetu a Omorfia nebo bohatý sortiment Havlíkovy přírodní apotéky. Za zmínku určitě stojí i speciálně pro muže vyvinutá kosmetika Beviro a značka Almara Soap, která nabízí (nejen) úžasně voňavá přírodní mýdla.

Provozovatelem obchodu je společnost Lagardére Travel Retail a musíme uznat, že interiér, vytvořený z přírodních materiálů, je v hektickém prostředí letiště opravdovou oázou klidu. Nakupuje se tu skvěle i díky pozornému personálu, který se vším ochotně poradí. Jedinečnost prostoru podtrhuje i fakt, že jde o jediný obchod na pražském letišti, kde najdete živé květiny.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou