Sociální sítě
Nahoru

Zamilovaný Benjamin

Benjamin je pro mnohé srdcová záležitost. Jedinečný koncept dělá z této fine dining restaurace český unikát. Řízená degustace u jednoho stolu, s kuchaři prezentujícími jednotlivé chody. Návštěva tohoto místa není jen o fantastickém gastronomickém zážitku, ale doslova o společenské události.

Svátek zamilovaných se v Benjaminovi bude slavit také. Dva večery, a to 14. a 15.2.2023 od 18:30 se v pražských Vršovicích rozhostí na talířích láskyplné menu. Domácí kváskový chléb se sádlem, který doplňuje špalda, žito a škvarky. Amuse bouche v podobě ústřice na dva způsoby je tím správným začátkem slibného večera.

Následující Řepa s brynzou, bezinkou a máslem je opojná. Další chod jsou Raci, jenž doprovází květák, lardo a jikry. Úhoř s kachnou, lichořeřišnicí a žloutkem je překvapivý. Sumec s křenem, chlebem a lískovými oříšky taktéž. Vepř s krabem, černým česnekem a brambory je trefou do černého. Daněk s čekankou, kaštany a syrovátkou zahřeje a následná Krupicová kaše s kdoulí, kakaem a estragonem je neuvěřitelná. Posledním chodem je Štrůdl s vlašskými ořechy, earl grey a skořicí. Nečekejte ovšem klasickou verzi tohoto dezertu. Vlastně v Benjaminovi je vždy vše jinak, než se na první pohled zdá.

Cena menu na osobu činí 2 690 Kč. Je možné zvolit ještě na místě vinné párování či nealko variantu. Díky omezenému počtu 10-ti osob v jeden večer je nutná rezervace. Zamilovaný Benjamin je luxusní volbou valentýnského večera.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.