Sociální sítě
Nahoru

Nové šampaňské Champagne H.Blin na českém trhu

Bublinky, šumivá dokonalost ve sklence, která zpestří obyčejný den a podtrhne každou oslavu. Na český trh přichází nová značka Champagne H.Blin a jisté je, že se jedná o prémiové bublinky té nejlepší kvality. Ochutnejte a přesvědčte se sami.

H.Blin Champagne brut Tradition je základní šampaňské, které minimálně dva roky dozrávalo k dokonalosti na kalech. Jedná se o kombinaci odrůd Meunier (80 %) a Chardonnay (20 %). Vůně tohoto champagne je bohatá na ovocné tóny jako rybíz, broskve nebo meruňky, chuť je šťavnatá a harmonická. Na www.1er.cz pořídíte H.Blin Champagne brut Tradition za 855 Kč.

Šumivá vína v posledních letech nabrala na oblibě a není se čemu divit. Při běžném dni se skvěle hodí jako pomyslná relaxační třešnička na dortu a jakoukoli slavnostní událost promění v neobyčejný zážitek. Nová značka Champagne H.Blin se skvěle hodí ke každému večeru a báječně zapadne i k vám domů.

H.Blin Champagne Blanc de Noirs extra brut obsahuje pouze víno z hroznů odrůdy Meunier. Má světle zlatavou barvu a ve vůni ucítíte tóny bílých květů a červeného ovoce za dozvuku briošky a másla. V chuti H.Blin Champagne Blanc de Noirs extra brut vás zaujme sadové ovoce, červený rybíz a pražené oříšky. Seženete na www.1er.cz za 1 215 Kč.

Champagne H.Blin je francouzské šampaňské z údolí řeky Marny. Jeho domovem je vesnička Vincelles, která má své vinařské dědictví zapsané přímo ve jméně, odvozeném z latinského vini cella, což v překladu znamená vinný sklep. V okolí vesnice je vysázeno na 110 hektarů vinic, přičemž nejvíce se zde pěstuje odrůda Meunier (70 %), dále pak Chardonnay (16 %) a Pinot Noir (14 %). Pro zdejší vinařství je velmi důležitá udržitelnost a ochrana životního prostředí, díky čemuž se několik hektarů vincelleských vinic může pyšnit označením bio.

A co vlastně znamená H.Blin? Skrývá se pod tím Henri Blin, výrobce z dlouhé linie vinařů, který sjednotil producenty vína z oblasti Vincelles a pod jehož značkou se místní šampaňské nyní prodává.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.