Sociální sítě
Nahoru

Suzuki uvádí na trh facelift svého modelu Vitara

Suzuki představuje facelift modelu Vitara, SUV, které je navrženo pro akci. Autentický design SUV a dynamické tvary vyjadřují napínavé zážitky, které je Vitara připravena nabídnout při každé jízdě. Kromě vylepšeného designu Vitara přináší další novinky, v čele s novými bezpečnostními systémy a 9palcovým dotykovým displejem. Díky hybridním pohonům s technologiemi Suzuki v sobě Vitara kombinuje nízkou spotřebu paliva, jízdní dynamiku a možnost svobodně prozkoumávat svět.

Nová Vitara vypadá sebevědomě a má výrazný vzhled. Nová agresivní, leskle černá maska chladiče, vystouplé přední blatníky, přimhouřené přední světlomety a stoupající boční linie jsou hlavními rysy nového provedení. Sportovněji pojatý design karoserie skvěle sedí k outdoorovým aktivitám, ale neztratí se ani ve městě. Vyjadřuje pocit svobody, která inspiruje k nevšedním dobrodružstvím.

Nabídku tvoří deset odstínů laku karoserie, pět je dostupných v jednobarevném provedení a pět ve dvoubarevném. Vysoce kvalitní tmavomodrý odstín Sphere Blue Pearl s decentně kontrastní černou střechou Cosmic Black Pearl Metallic je novinkou v nabídce, stejně jako tmavě šedá Titan Dark Gray Pearl Metallic.

Nová Vitara je vybavena dnes již legendárním systémem pohonu všech kol ALLGRIP SELECT, který řidiči dodává jistotu v libovolném druhu terénu. ALLGRIP SELECT nabízí výběr ze čtyř jízdních režimů: Auto, Sport, Snow a Lock. Řidič mezi nimi může jednoduše přepínat pomocí otočného ovladače a tlačítek na středovém tunelu u řadicí páky.

Vitara je vybavena širokou škálou pokročilých bezpečnostních a asistenčních systémů, které pomáhají chránit řidiče a posádku. Facelift modelu Vitara pro rok 2024 přináší pět nových nebo výrazně přepracovaných funkcí.

Nový systém Dual Sensor Brake Support II (DSBS II) má ve srovnání se stávajícím provedením rozšířený dosah, a tak dokáže rozpoznat objekty s větším předstihem. Systém rozlišuje nejen vozidla, ale i motocykly a chodce, a to nejen ve směru jízdy, ale i blížící se zboku.

Další novinkou je bezpečnostní asistent DMS. Kamera zabudovaná do palubní desky sleduje oči a obličej řidiče. Pokud systém zaznamená, že je řidič unavený, usíná nebo nesleduje provoz před sebou, spustí zvukové varování a zobrazí varovnou zprávu na displeji palubního počítače.

Adaptivní tempomat pomáhá snižovat únavu řidiče při delší jízdě. Systém sleduje okolní provoz pomocí milimetrového radaru a monokulární kamery, kterými měří odstup od vpředu jedoucích vozidel. Rychlost jízdy na tempomatu se upravuje tak, aby byl dodržen bezpečný odstup. Systém automaticky zpomaluje a zrychluje dle potřeby, v případě volné cesty zrychlí zpět až na nastavenou rychlost.

Když je adaptivní tempomat aktivní, LKA pomáhá řidiči držet se uprostřed jízdního pruhu. Jestliže jsou pruhy na silnici špatně rozpoznatelné, systém odvozuje správný směr jízdy podle pozice vozidel jedoucích vpředu.

Kamera pod čelním sklem rozpoznává dopravní značky před vozem a zobrazuje jejich symboly na displeji palubního počítače. Pokud se vůz vyskytuje v zóně s omezenou rychlostí a rychlost jízdy tento limit překračuje, rozbliká se symbol značky na palubním počítači. Pokud jízda nedovolenou rychlostí pokračuje, přidá se zvukový signál.

Omezovač rychlosti je dobře známá funkce, která řidiči garantuje, že mimo krizové situace nepřekročí jím zvolený limit. Nově je tento systém spojený s rozpoznáním dopravních značek, a tak je aktuální limit omezovače rychlosti možné upravovat podle toho, jaká rychlostí omezení vůz postupně míjí.

Nový 9palcový dotykový displej multimediálního systému umožňuje vedle přehrávání médií také měnit nastavení auta a zobrazovat nejrůznější provozní údaje. Displej rovněž nabízí propojení s chytrým telefonem přes USB a Wi-Fi®, který zpřístupní aplikace dostupné přes rozhraní Apple CarPlay a Android Auto.

Interiér nové Vitary je navržen s důrazem na kvalitu, styl a potěšení z jízdy. Volitelně může být Vitara vybavena panoramatickým střešní oknem s možností otevření až nad druhou řadu sedadel. Pro všechny cestující jsou připraveny odkládací prostory, aby jízda s Vitarou byla ještě příjemnější a pohodlnější.

Více z rubriky Off-roady & SUV

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.