Sociální sítě
Nahoru

Královská obuv v Praze

Salón Le Premier v Pánské Pasáži jako jediný v Praze prodává luxusní klasickou obuv oblíbenou na královském dvoře. Loake je rodinná firma, zabývající se ruční výrobou pánské obuvi.  V roce 1880 bratři Thomas, John a William otevřeli továrnu na výrobu obuvi přímo v srdci obuvnického průmyslu, v anglickém městě Kettering v hrabství Northamptonshire. Jejich cílem od počátku bylo vytvořit kvalitní, mužnou, pohodlnou obuv. Dnes, o pět generací později, sídlí rodinná firma  Loake stále v Ketteringu, denně vyrobí více než 700 bot, vyváží do 56 zemí světa a na skladě má 77 tisíc párů. Jako jedna z mála se může pyšnit oficiálním označením „By Appointment to HM The Queen”, protože boty Loake jsou dodávány královské rodině, nosí je prakticky všichni v Buckinghamském paláci.

Loake jsou tzv. rámovky (s rámovou konstrukcí) s obrovským podílem ruční práce. Vyrobení každé boty provází více než 200 úkonů. Díky použití rámové konstrukce je možné Loake boty opravovat – každý pár 2-3x kompletně rozebrat a znovu složit. V továrně se bota napne na originální kopyto, vymění se podrážka, bota dostane nový lak, nové tkaničky, projde procesem leštění kůže a vrací se zpět k zákazníkovi. Životnost bot se tak výrazně prodlouží.

Více z rubriky Butiky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.