Sociální sítě
Nahoru

Značka Czech Specials v dalším roce působení

Modré Logo Czech Specials je nejen vodítkem pro tuzemské a zahraniční hosty, kde mají ochutnat kvalitní českou kuchyni, je také důležitou certifikační značkou. Od srpna 2018, kdy administraci převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, požádalo o tuto certifikaci 40 restaurací z celé republiky a další žádosti přibývají. Cílem, který si Asociace kuchařů a cukrářů hned na začátku vytyčila, je hlavně kvalita, nikoliv kvantita certifikovaných restaurací. Proto jsme rádi, že do projektu nově vstoupila například pražská restaurace Triton hotelu Adria Praha, kde šéfkuchař Tomáš Horák překvapuje hosty moderními variacemi českých specialit, nebo uznávaná česká restaurace Na Pekárně pana Václava Friče nabízející tradiční české speciality, i restaurace Kolštejn z Branné a Zdejší jídlo z Třeboně, kde se na jídelním lístku setkáte se zajímavými regionálními specialitami.

Svíčková v netradiční úpravě v restauraci Triton

Nabídka certifikovaných restaurací je propagována nejen na webu a Facebooku projektu, ale i na sesterských webech agentury CzechTourism, jako je Kudy z nudy nebo Česko země příběhů. Nově budou certifikované restaurace propagovány i v zahraničí.

Uzené s hrachovou kaší se může podávat v moderní úpravě i servisu

Projekt Czech Specials byl prezentován v dubnu v rámci Garden Food Festivalu v Praze, kde nabízel moderní českou kuchyni a koncem září se Czech Specials představí i na svém stánku na Garden Food Festivalu v Olomouci. Zajímavý bude určitě i kulatý stůl na téma“Je česká kuchyně sexy?“, který proběhne v rámci doprovodného programu soutěže Kuchař roku, která se bude konat na začátku října při veletrhu For Gastro. Letos je soutěžním tématem česká kuchyně, proto se budou snažit naši nejlepší kuchaři zaujmout odbornou porotu moderní úpravou českých národních i regionálních specialit.

Hrstková polévka je moderní, zdravá i vydatná

Asociace kuchařů a cukrářů chce přispět k dalšímu vzdělávání kuchařů a připravuje pro certifikované i necertifikované restaurace odborné semináře, kde budou účastnící objevovat zapomenuté regionální speciality, které se naučí vařit i servírovat moderním způsobem za použití regionálních surovin a výrobků.

Naše národní kuchyně určitě patří do našeho kulturního dědictví, je nutné ji nejen zachovat pro další generace, ale ji také dále rozvíjet a propagovat doma i v zahraničí. Projekt Czech Specials se o to bude i nadále snažit.

Více z rubriky Gastro

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Prožijte Velikonoce v džungli města

    Pokud toužíte po nezapomenutelném zážitku o Velikonocích, nabízí se pro vás perfektní plán. Přijďte se připojit na speciální Velikonoční Jungle Brunch,...

    Marek Zelený22.3.2024
  • Hotel The Mozart Prague chystá velikonoční brunch

    Hotel The Mozart Prague připravil ideální příležitost, jak oslavit příchod jara s blízkými, a to speciální nedělní velikonoční brunch. Tento jedinečný...

    Jan Pešek20.3.2024
  • Světový den vody 2024

    Světový den vody každoročně připadá na 22. března a tento rok je hlavním mottem “Voda pro mír”. Světový den vody se...

    Marek Zelený19.3.2024
  • The Artisan servíruje jarní menu plné svěžesti

    Pražská restaurace The Artisan vítá příchod jara s novým velikonočním menu. Svěží chutě přináší vybrané speciality inspirované Velikonocemi jak v týdenní...

    Marek Zelený19.3.2024
  • Velikonoce s Baronem

    Velikonoce klepou na dveře, a jak lépe je strávit než v přítomnosti prvotřídních českých ovocných specialit a pálenek Baron Hildprandt. Nenechte...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Barmani z Baru, který neexistuje přijíždí do Prahy

    V úterý 19. března se za smíchovský bar Back Doors postaví dvojice Rudolf Forman a Tomáš Křemenák z Baru, který neexistuje....

    Jan Pešek12.3.2024
  • V nově otevřeném Gabby’s baru se hraje

    Nově otevřený Gabby’s Irish Pub ve Vladislavově ulici se těší neuvěřitelnému zájmu. Od středy do neděle se zde přesně v 18hodin...

    Marek Zelený12.3.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.