Sociální sítě
Nahoru

Tradiční jarní zápas s celulitidou

Česká značka přírodní kosmetiky Caltha přijala výzvu a vyvinula opravdu silnou zbraň proti tzv. pomerančové kůži, která postihuje až 90 % žen. Čím je pokožka tenčí, tím více jsou na ní vidět změny ve struktuře podkožního tuku. K tvorbě celulitidy přispívají ženské pohlavní hormony, kouření, konzumace alkoholu, soli a živočišných tuků.

Na místě je zvážit užívání (nebo spíš neužívání) hormonální antikoncepce a začlenit do denní rutiny produkty na posílení žilní stěny, například zpevňující tělové mléko Caltha s vědecky ověřenou aktivní látkou Prodhygem FIT. Sem tam si zajít na lymfatickou masáž, která je jak užitečná, tak příjemná. Pokud nemáte čas, s energizujícím peelingem Caltha ji snadno zvládnete samy, přičemž jistě ceníte jeho unikátní nemastnou recepturu.

Vedle kofeinu a výtažku z citronové trávy obsahuje peeling extra silný CO2 výtažek z chilli papriček. Účinná látka kapsaicin prohřeje pokožku a prokazatelně urychluje spalování tuků, podporuje mikrocirkulaci krevního a lymfatického oběhu a napomáhá odvádět přebytečnou vodu z těla. Koktejl esenciálních olejů (citronová tráva, skořice, jalovec) je navržen dle studií tak, aby efektivně řešil odbourání tuků, zrychlení mikrocirkulace a zeštíhlení.

Intenzivní olej na celulitidu – hloubková péče, Certifikát přírodní kosmetiky Bio, Caltha, 50 ml/430 Kč, caltha.cz

Hloubkovou péči zajistí speciální olej

Tento skutečně intenzivní olej je nabitý aktivními látkami: CO2 extrakt z růžového pepře má klinicky prokázaný zeštíhlující efekt již po dvou týdnech používání. Jeho koncentrace tvoří v oleji maximální doporučenou hodnotu. Za studena lisovaný olej z nepražených kávových zrn je samozřejmě zdrojem kofeinu, obsažené enzymy pomáhají odbourávat tuk a vyhlazovat otoky. Báječný je šípkový CO2 extrakt, který podporuje regeneraci buněk, chrání je před oxidativním stresem a pomáhá vyhlazovat nerovnosti na pokožce. Esenciální oleje z citronové trávy a skořice přidávají nejen aktivní hodnotu, ale i svěží, neotřelou vůni.

Tělový gelový peeling – kofein a chilli, Certifikát přírodní kosmetiky, Caltha, 100 g/250 Kč, caltha.cz

Olej je opravdu velmi intenzivní, určený výhradně pro kritické partie. Důkladnou masáž je vhodné provádět na vlhké pokožce směrem odspoda nahoru, vždy směrem k srdci.

Tělové mléko na zpevnění

Silnou dvojici doplňuje tělové mléko s gemmoterapeutickým komplexem PRODHYGEM® FIT, který obsahuje výtažky z pupenců jírovce maďalu a kaštanovníku setého. Výsledky jsou opět opřeny o klinické studie: zpevňuje pokožku, má zeštíhlující a remodelační účinek, aktivně působí proti celulitidě.

Tělové mléko na zpevnění – hloubková péče, Certifikát přírodní kosmetiky Bio Caltha, 50 ml/430 Kč, caltha.cz

Nosné oleje v zeštíhlující řadě Caltha

Vedle nemastných, tzv. suchých olejů (caprylis, squalan), které zpříjemňují aplikaci a následný pocit na pokožce, je ve všech třech produktech přítomen i olej s větším podílem nenasycených mastných kyselin. Oleje konopný, makadamový, rýžový, meruňkový, mandlový, z hroznových jader a pšeničných klíčků mají zase vyhlazující efekt.

Více z rubriky Průvodce českou kosmetikou