Sociální sítě
Nahoru

Cestovatelské víkendy v Babiččině zahradě

Vyhlášená restaurace Babiččina zahrada za hranicí Prahy u ikonického Průhonického parku si na víkendy připravila cestovatelská menu. Báječné akce, které se opakují přibližně jednou do měsíce. Vždy daný víkend patří majiteli Yurijovi Kolesnikovi, který obléká zástěru, a kromě klasického babičkovského menu se podává tematické menu, které vaří právě on, a to na modrých kamnech uprostřed restaurační světnice. Jakmile to počasí dovolí přesune se jeho um na zahradu ke grilu.

Jelikož Babička i pan Kolesnik rádi cestují, jsou tematické víkendy plné zahraničních chutí. Již proběhl francouzský a rakouský víkend. Na první březnový víkend je připravena klasika v podobě zabijačky s ryze českými chutěmi. V půlce března se ovšem chystá italský víkend, kde na menu bude předkrmová chobotnice, domácí tortellini se třemi druhy masa a absolutně dokonalé tiramisu. O pár týdnů později Babiččinu zahradu o víkendu provoní španělské vůně. Přesné termíny budou uvedené na IG profilu @babiccina_zahrada.

Babička podává tu nejlepší svíčkovou či pečenou kachnu, ale její cestovatelské poznatky stojí minimálně za ochutnání. Domácí atmosféra, kdy majitel je součástí kuchařského týmu a předvádí svůj um před zraky všech hostů, dokazuje, jak úzká a upřímná atmosféra v Babiččině zahradě panuje. Díky tomu je všechno podávané jídlo opravdu lahodné. Spojení kvalitních surovin, profesionálů a rodinného prostředí dělá opravdu divy.

Více z rubriky Restaurace

  • Nová posila v restauraci Benjamin – jmenuje se Melanie

    Nejmenší fine dining restaurace Benjamin z pražských Vršovic oslovila i michelinské komisaře. Tato nenápadná restaurace v Norské ulici je v českých...

    Jan Pešek15.7.2024
  • PRU58 myslí i na vegany

    Restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představuje nové lunch menu. Podává se vždy ve všední den od 11:00 do 15:00 a příchozí...

    Marek Zelený8.7.2024
  • Vejce Benedikt, které musíte ochutnat

    Restaurant Deer v centru Prahy je vyhlášeným místem s těmi nejlepšími večeřemi, kde každé jídlo vypráví svůj příběh. Kvalitní suroviny od...

    Marek Zelený1.7.2024
  • Ocenění Wine Spectator putuje do pražského Four Seasons

    Restaurace CottoCrudo ve Four Seasons Hotel Prague získala prestižní ocenění Wine Spectator Restaurant Awards 2024, v kategorii Awards of Excellence. Tento...

    Marek Zelený27.6.2024
  • Léto u moře i v Praze

    Restaurace Hliněná bašta sice stojí u rybníka v Průhonicích, ale připadáte si tu jako na břehu moře, zvlášť když vám na...

    Jan Pešek19.6.2024
  • Tajné fígle šéfkuchaře Tritonu

    Umění fermentace dobývá české kuchyně. Tomáš Kohút z pražské restaurace Triton s jeho pomocí připravuje chuťově výrazné omáčky i černou jablečnou...

    Marek Zelený19.6.2024
  • „Izakaya Takeover“ s šéfkuchařem Jakubem Horákem v restauraci Zen

    Zažijte večer plný chutí exotického Japonska a speciálního způsobu stolování IZAKAYA. Restaurace ZEM v hotelu Andaz Prague představuje „Izakaya Takeover“, exkluzivní...

    Marek Zelený14.6.2024
  • Hotel The Mozart Prague a MeatEater spojují své síly

    Hotel The Mozart Prague s potěšením oznamuje exkluzivní propojení s MeatEater a otevření nové fine dining restaurace zaměřené na maso a...

    Jan Pešek14.6.2024
  • Tento steak prosím

    Terasa U Prince je vyhlášenou restaurací s tím nejkrásnějším výhledem na Staroměstské náměstí. Tento pohled ocenilo již několik zahraničních žebříčků. Ikonické...

    Marek Zelený11.6.2024
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.