Sociální sítě
Nahoru

Komerční lety do vesmíru aneb UVEĎTE SE DO STAVU BEZ TÍŽE

 

Na začátku roku 2016 odhalilo Virgin Galactic patřící do obchodního impéria britského miliardáře Richarda Bransona nový raketoplán SpaceShipTwo. VSS Unity, jak je raketoplán pojmenovaný, pojme šest pasažérů a dva piloty a dokáže vystoupat až do výšky 62 kilometrů. První komerční let by se měl uskutečnit v dohledné době dvou let, jak Branson sám uvedl. Krátké suborbitální lety by se tak v rámci vesmírné turistiky měly dle prognóz stát ve dvacátých letech jednadvacátého století novým životním trendem majetných. Virgin Galactic buduje svůj první „vesmírný přístav“ v Novém Mexiku, odkud budou lety do vesmíru uskutečňovány.

Zajímavosti…

* SpaceShipTwo dal světoznámý fyzik Stephen Hawking jméno VSS Unity.

* Virgin Galactic uvedlo, že již více než 700 lidí má svůj první let do vesmíru předplacený. Údajně jsou mezi zájemci také Češi a Slováci. Mezi potvrzenými osobnostmi, které čekají na první start, najdeme například modelku Paris Hilton, fyzika Stephena Hawkinga či režiséra Bryana Singera.

* Dalšími výraznými poskytovali jsou SpaceX amerického podnikatele a bývalého spoluvlastníka internetového platebního systému PayPal a CEO automobilky Tesla či Blue Origin Jeffa Bezose, zakladatele amazon.com.

Cena: od 5 000 000 Kč

Kontakt: virgingalactic.com

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.