Sociální sítě
Nahoru

Zimou znavené Brno rozzářil dlouho očekávaný galavečer

web_Ples 1

Šestý ročník Plesu jako Brno, jednoho z vrcholů plesové sezony, letos opět naplnil všechna očekávání a díky nevšední atmosféře, exkluzivním pokrmům a do detailu promyšlenému programu přitáhl šest set vážených hostů. Tak vysokou koncentraci výjimečných návštěvníků bylo třeba uctít něčím opravdu výjimečným, proto se v industriálním prostoru Fait Gallery sešel mimo jiné rekordní počet účinkujících – mezi stovkou umělců nechyběla například zpěvačka Ewa Farna, Lenny či britská hvězda Samantha Atkinson. Programem prováděl moderátor Libor Bouček společně s Orchestrem Karla Vlacha.

web_Bouček

O skvělou atmosféru dlouho očekávaného galavečera se kromě talentovaných performerů postaraly také špičkové pokrmy, které připravili šéfkuchaři a kuchaři z brněnského restaurantu Valoria. V nabídce nechyběly bretaňské ústřice, krevety, mušle svatého Jakuba, uzená kachní prsa, kančí svíčková či například konfitovaná telecí líčka. „Na cateringovém menu pracovali nejlepší kuchaři, které máme. Restaurace Valoria zůstala zavřená, všechny síly jsme soustředili na ples. Zbyly nám pokrmy pro zhruba padesát lidí, ty jsme hned v noci na neděli odvezli do azylového domu, kde naše menu dostali lidé bez domova,“ uvedl jeden ze spolupořadatelů Tomáš Pakosta, který zajišťuje kompletní gastronomii a produkci plesu.

web_Ples jako Brno 5

Chybět samozřejmě nemohla ani tradiční charitativní dražba, která byla letos dokonce ještě o něco úspěšnější než loni – nadace Pro dětský smích získala úctyhodnou cifru – konkrétně milion pět tisíc korun, tedy o 310 tisíc víc než v roce 2016. Peníze poputují těžce nemocným dětem. „Těší nás, že můžeme každým rokem pomáhat potřebným. Mezi draženými předměty byla například luxusní postel v hodnotě 410 tisíc korun či prsten ze čtrnáctikarátového bílého zlata v hodnotě 80 tisíc korun,“ prozradil Bedřich Snášel, majitel agentury OnePR,  která je spolupořadatelem plesu.

web_Ples

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.