Sociální sítě
Nahoru

Ocenění Golden Steering Wheel za nejlepší SUV získal Jaguar I-PACE

Plně elektrické SUV od značky Jaguar získalo nejprestižnější německé automobilové ocenění Golden Steering Wheel (v překladu Zlatý volant). Model I-PACE triumfoval v kategorii středně velkých SUV, kde překonal Audi Q3 a Seat Tarraco.

„Součástí naší vize ‚Destination Zero‘ je ambiciózní cíl vybudovat ekologické cirkulární hospodářství. Jaguar I-PACE je jasným důkazem této vize – bezemisní elektrické vozidlo,“ řekl prof. Sir Ralf Speth, Jaguar Land Rover Chief Executive Officer, který převzal ocenění na slavnostním vyhlášení v Berlíně.„Jakožto výrobce prémiových vozidel ve Velké Británii, nejnáročnějším a nejkonkurenčnějším světovém trhu vozidel, si ocenění Golden Steering Wheel velmi vážíme. Jde o další prestižní cenu, kterou I-PACE vyhrál. Přispěje k zintenzivnění naší snahy nabídnout zákazníkům atraktivní a vysoce inovativní vozidla. Děkuji čtenářům a expertům, kteří pro I-PACE hlasovali, za ocenění odvahy a kreativity našich designérů a inženýrů,“ dodal Ralf Speth.

Ve 43. ročníku Golden Steering Wheel Awards hlasovaly pro své favority miliony čtenářů časopisu Auto Bild a jeho sesterských publikací společně se čtenáři nedělních novin Bild am Sonntag ve více než dvaceti zemích Evropy.

Po sečtení hlasů zůstalo 21 finalistů – tři vozy v každé ze sedmi kategorií. Tyto vozy důkladně otestovala porota na okruhu Lausitzring. Porota byla složena ze závodních řidičů, předních motoristických novinářů a dalších automobilových expertů, kteří se při testování zaměřili na dynamiku jízdy, konektivitu, design a souhrnné náklady na vlastnictví.

Více z rubriky Auta