Sociální sítě
Nahoru

“Esková” SUV limuzína od Mercedesu ve verzi AMG bude kralovat silnicím

“Esková” limuzína v SUV provedení neboli Mercedes-Benz GLS, se oficiálně představila i v provedení Mercedes-AMG GLS 63. Špičkový vůz povýšil na 612 koní a na stovku se dostane za neuvěřitelné 4,2 sekundy.

Mercedes-Benz GLS je jedním z SUV vozů, které udávají směr. Zatímco inovovaný standardní model se představil již během letošního dubna, výkonná verze AMG GLS 63 byla představena až ke konci letošního roku.

V tomto až sedmimístném a 5,2 metrů dlouhém voze najdete veškerý komfort a pohodlí, které je vozům značky Mercedes-Benz vlastní. V dynamičtější variantě se navíc můžete těšit i na daleko agresivnější vzhled a větší výkon.

Exteriér vozu si nejen vy, ale i všichni kolemjdoucí zamilují na první pohled. Ve standardní výbavě se můžete vézt na 21palcových lehkých kolech, ale za příplatek jej můžete ozdobit i velkými 23palcovými koly.

Další úkaz, který vám bude dělat radost během každé jízdy s tímto jedinečným vozem, najdete pod kapotou. Čtyřlitrový a dvakrát přeplňovaný osmiválcový motor, který doplňuje mild-hybridní 48V systém s malým elektromotorem (16 kW/22 k), rovněž suplujícím funkci startéru/alternátoru. Díky tomuto motoru se tak dočkáte výkonu 450 kW (612 koní) a točivého momentu 850 N.m. Nechybí ani devítistupňová automatická převodovka a pohon všech kol 4Matic+.

Ačkoliv tato “jachta” na čtyřech kolech váží cca 2,5 tuny, z 0 na 100 se dostane za 4,2 sekundy. Maximální rychlost dosahuje 250 km/h, ale přikoupíte-li si AMG Driver’s balíček, omezovač vám bude posunut až na 280 km/h.

Uvnitř se můžete těšit na příjemné prostředí, které si vás bude hýčkat nejen svým prémiovým provedením, ale i dokonalou funkčností a praktičností. Najdete zde AMG sportovní volant, AMG sedačky (zahrnující vyhřívání, odvětrávání a masážní funkce), nové možností čalounění a prošívání, přičemž výbavou je i standardně vyhřívaná druhá řada sedaček nebo vrcholný infotainment MBUX s dvojicí 12,3palcových, opticky propojených displejů. Infotainment dostal rovněž novou grafiku a několik nových užitečných funkcí.

Také už se na tento model těšíte stejně jako my?

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.