Sociální sítě
Nahoru

Svůdné a jemné rty každý den

Každá z nás se čas od času potýká se problémem suchých a popraskaných rtů. Důvodem může být nevhodná skladba jídelníčku, genetika, ale i náhlé změny počasí nebo špatně zvolená péče. Pokud chcete mít svůdné a jemné rty každý den, vyzkoušejte následující babské rady, mají své osobité kouzlo i překvapivý účinek. Že nemáte na postupy našich babiček čas? Nezoufejte, máme řešení i pro časově vytížené ženy, které na to chtějí jít přírodní cestou.

jidelnicekUpravte jídelníček. Suchými rty může dávat náš organismus najevo, že je s ním něco v nepořádku. S největší pravděpodobností mu chybí některý z vitamínů a minerálů. Do jídelníčku proto zařaďte ořechy, semínka, pšeničné klíčky, pivovarské kvasnice a celozrnné pečivo, které obsahují vitamin B. „Ečko“ doplníte zelenými potravinami,  jako je listový salát, brokolice nebo avokádo. Pro maximální účinek vsaďte i na zinek, a dejte si vejce, hovězí, vepřové či krůtí maso nebo mořské ryby. Pravidelný pitný režim je samozřejmostí. Vypijte minimálně 1,5 l neochucených nápojů denně.

Mark_lips_setPravidelně masírujte. Vaše rty si zaslouží pravidelnou pozornost v podobě peelingu ještě více než pokožka na tváři a těle. Proč? Je totiž třikrát tenčí a odlupuje se až čtyřikrát rychleji. Navíc nemá žádné mazové žlázy, které by ji chránily. Peelingem jí pomůžete. Odstraníte odumřelé kožní buňky a zároveň pokožku ošetříte jako kdysi naše babičky, které si připravovaly jemnou směs z cukru, medu a oleje, již do rtů pravidelně masírovaly.

Pokud nemáte na domácí přípravu čas nebo jste ustavičně na cestách, sáhněte po přírodním peelingu od MARKa, který oproti babskému receptu obsahuje navíc kvalitní čerstvě pomletou kávu. Ta v kombinaci s hnědým cukrem odstraní ze rtů suché šupinky a jemnou masáží je prokrví a zjemní. Jojobový olej a včelí vosk rty hloubkově hydratuje a vytvoří na nich ochranný film. Tento kávový zázrak vrátí svůdnost i suchým a popraskaným rtům. Můžete ho používat třeba i každý den, např. pro vyhlazení rtů před nanesením vaší oblíbené rtěnky.

Volte oleje, vosky a másla. Po celý rok, každý den, potřebují rty hodně hydratace a výživy. Při nákupu balzámu proto myslete na jeho složení. V kvalitních balzámech najdete přírodní másla, oleje a vosky, které dodají rtům potřebnou hydrataci. Že vám nevoní? Vězte, že naše babičky si mazaly rty obyčejným sádlem, vazelínou nebo rybím tukem. Ano, funguje to dodnes, ale pravda je, že partnera tím asi dvakrát nepotěšíte. Doba naštěstí pokročila a vy si můžete dopřát např. vůni milované čokolády. Najdete ji v  kakaovém másle, které je bohaté na antioxidanty a má vynikající zvláčňující a hojivé účinky. Pokud milujete aroma čokolády a kávy, zkuste unikátní kávový set od MARKa, s kterým máte vyhráno na všech frontách. Balení obsahuje scrub i balzám na rty s kávovým olejem, který uklidňuje a udržuje přiměřenou vlhkost rtů.

Tak a teď už vám, milé dámy, nic nebrání v tom, mít rty k nakousnutí každý den. Pamatujte ale, že jejich pokožka je opravdu citlivá, a proto si vyžaduje sice důkladnou, ale jemnou péči.   PS: Nezapomeňte odličovat!

 

Více z rubriky Kosmetika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.