Sociální sítě
Nahoru

Emirates zavádí menu párované s exkluzivními ročníky a šampaňským Dom Pérignon

Zákazníci cestující první třídou Emirates se nyní na vybraných trasách mohou těšit na nedávno uvedená vína Dom Pérignon 2005 a Dom Pérignon Rosé 2003. Emirates, největší globální partner Dom Pérignon, rovněž zavádí menu párované s víny sestavené týmem kulinářských odborníků ve spolupráci s Pascalem Tingaudem, šéfkuchařem u Dom Pérignon a nositelem dvou michelinských hvězd. Exkluzivní ročníky – Dom Pérignon 2005 je aktuálním ročníkem Dom Pérignon. Vzhledem k omezené produkci spojené s náročnou sklizní v roce 2005 je přístup k tomuto ročníku pečlivě zvažován a nabízen selektivně. Jako přední globální partner Dom Pérignon nabídne Emirates tento výjimečný ročník svým zákazníkům první třídy. Na některých trasách bude Emirates v první třídě servírovat také Dom Pérignon Rosé 2003. Obě šampaňské byly Emirates jako globální aerolince nabídnuty exkluzivně. Menu párované se šampaňským – Emirates vůbec poprvé představuje menu šesti pečlivě navržených kanapek určených k umocnění zážitku z Dom Pérignon Rosé 2003. Nyní mohou zákazníci první třídy na letech z Dubaje vyzkoušet speciality ze sušeného kachního masa s broskví pošírovanou šafránem; ořechovou bagetu s íránským sýrem feta, čerstvým fíkem, lanýžovým medem a uzeným divokým lososem, citronem a kmínovým smetanovým sýrem na chlebu Norlander. Zákazníci, kteří cestují do Dubaje, se mohou těšit na menu zahrnující delikátní sušenky s kozím sýrem a želé z kdoulí, kachní prsa marinovaná v teriyaki s meruňkovým a jablečným chutney, a konečně, tuňáka sypaného sezamem s wasabi majonézou. Za použití nejlepších ingrediencí jsou tyto gastronomické inovace a neobvyklé kombinace potravin určeny k umocnění chuti šampaňského a zvýšení celkového kulinářského zážitku na palubě první třídy Emirates.

„Párování jídla s vínem dosáhlo bodu zlomu v tom smyslu, že je nyní očekávanou součástí kulinářského zážitku. V Dom Pérignon máme podobně smýšlejícího partnera, který rovněž usiluje o oživení kulinářských zážitků a pomáhá pozvednout vzácnost a bohatost svého produktu,“ řekl Joost Heymeijer, senior viceprezident pro catering v Emirates. „Tvrdě jsme pracovali na sladění menu s exkluzivním Dom Pérignon Rosé 2003, tak aby se při párování s jídlem využilo jeho plného potenciálu. Klademe velký důraz na vytvoření palubního zážitku, který budou naši zákazníci zbožňovat, a doufám, že tato nová nabídka pomůže naplnit vysoké standardy, které se od Emirates očekávají.“ „Je snadné mít silné partnerství a pracovat s kulinářským týmem Emirates, protože máme stejné požadavky na detail při párování jídla s Dom Pérignonem, jako mají Emirates na úroveň kvality a spokojenosti svých cestujících,“ řekl Pascal Tingaud, šéfkuchař v Dom Pérignon.

Dom Pérignon Rosé 2003 – vytvoření ročníku 2003 bylo opravdovou výzvou v důsledku extrémního počasí. Po nezvykle kruté a suché zimě zdevastovaly úrodu hroznů silné mrazy. Následovalo nejteplejší léto za posledních 53 let. Hrozny, které zázrakem přežily mráz a krupobití, pak byly sužovány úmorným vedrem. Nicméně, sklizené hrozny byly zralé a zdravé, srovnatelné s těmi z legendárních ročníků 1947, 1959 a 1976. Výsledná intenzita je jedinečná a zároveň paradoxní, vznášející se mezi strohostí a šlechetností.

Dom Pérignon 2005 – tento rok byl plný kontrastů. Počasí bylo většinou teplé a pršelo málo. Vlna veder v srpnu byla vystřídána chladným a deštivým počasím v září. Radikální výběr na vinici nakonec zajistil omezený objem mimořádné kvality, s takovým aroma jako nikdy dříve. Víno má výraznou a plnou chuť. Jeho překvapivě kořeněné a květinové aroma je přítomno v každém doušku.

„Dom Pierre Pérignon, tvůrce prvních ročníků Dom Pérignon, prý řekl ,Piji hvězdy’. Toto se nyní díky skvělému zážitku, který Emirates na palubě nabízí, stalo skutečností,“ řekl Richard Geoffroy, sklepmistr Dom Pérignon.

Pokud se chcete dozvědět více o vynikajících vínech, portském a šampaňském servírovaných na konkrétním letu, navštivte emirates.com, kde si po zadání letu můžete prohlédnout vinný lístek:

http://www.emirates.com/cz/czech/flying/dining/wines.aspx

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.