Sociální sítě
Nahoru

Soukromé lety na vzestupu

Počty letů soukromými letadly české společnosti Wape Jets v minulém roce významně stouply, a to navzdory situaci, která v letectví panuje od počátku roku 2020. V porovnání s lety 2018 a 2019 se jedná o 40% nárůst.

Uzavřené hranice na jaře 2020 z důvodu covidových opatření de facto zastavily letecký provoz. Letadla byla buď uzemněna nebo využita k tzv. repatriačním letům, které však nedosahovaly v privátním letectví takového počtu, jako kdyby byl zachován běžný provoz.

Tento fakt ochromil nejenom samotné operátory, ale i brokery. Situace se začala zlepšovat až v květnu 2020 s postupným rozvolňováním restrikcí nejenom u nás, ale v Evropě samotné. Tomu také odpovídají statistiky, které ukazují, že se v tomto období cestovalo zejména po Evropě. Tento trend se udržel do konce roku 2020.

I přes nové omezování pohybu lidé stále cestují a čím dál více létají soukromými letadly. Ať už z důvodu nemožnosti využití standardní linky, která byla buď zrušena nebo neodpovídá potřebách klienta, tak samozřejmě bezpečnosti,“ říká PhDr. Zuzana Petáková, zakladatelka společnosti Wape Jets.

PhDr. Zuzana Petáková, zakladatelka společnosti Wape Jets

S přirůstajícím počtem letů, který byl pro českou společnost rekordní jsou však nejvzácnější komoditou noví klienti. „Za poslední měsíce jsme získali významné množství nových uživatelů privátních letadel, což šlo ruku v ruce s naší novou strategií,“ dodává PhDr. Zuzana Petáková.

Nárůst těch, kteří vyměnili business třídu a přesedli do soukromých tryskáčů stále roste. „Klienti, kteří doposud neměli zkušenosti s tímto typem cestování bývají mile překvapeni jak z lehkosti a rychlosti zajištění letu, tak i ceny, která je za osobu kolikrát srovnatelná s business class, služby jsou však diametrálně odlišné, nemluvě o tom, že jste na palubě pouze s těmi, které si zvolíte právě vy,“ vysvětluje PhDr. Zuzana Petáková.

Ať už letíte na dovolenou nebo potřebujete stihnout několik destinací za den kvůli businessu, jedná se v současnosti o nejefektivnější nástroj cestování.

Více z rubriky Travel