Sociální sítě
Nahoru

Rum Havana Club spojil své síly s francouzskou Pigalle Paris

Kubánský výrobce ikonického rumu Havana Club spojil své síly s francouzskou značkou Pigalle Paris, známou pro své barevné streetwearové kolekce a kreativní návrhy pestrých basketbalových hřišť, a společně vytvořili limitovanou kapsulovou kolekci oslavující kulturní dědictví a kolorit ostrova Kuby.

Ta vedle unisexového oblečení a doplňků zahrnuje také exkluzivní láhev sedmiletého rumu Havana Club 7 se speciální etiketou navrženou Stéphanem Ashpoolem, zakladatelem a kreativním ředitelem Pigalle Paris. Havana Club x Pigalle je unikátní spojení dvou světů, kultur a značek v jedné láhvi plné dlouho zrajícího kubánského rumu.

Když Stéphane Ashpool poprvé navštívil Kubu, okamžitě si ji zamiloval. Pulzující svět, tak podobný tomu, ve kterém vyrůstal se svojí matkou, tanečnicí a choreografkou, v notoricky známé pařížské čtvrti Pigalle, obklopený rozličnými kulturami a rytmy.

Život na Kubě se pro něj stal symbolem jeho minulosti, ale i přítomnosti, setkával se zde a sbližoval s místními komunitami, vychutnával jejich způsob života. Ostrov mu dle jeho vlastních slov „změnil život“, proto dostal nápad vytvořit kolekci ve spolupráci s místní značkou a tím vzdát poctu jeho kráse. Tak vzniklo spojení Havana Club x Pigalle. Po celém světě milovaný rum Havana Club je ztělesněním Kuby v láhvi a vize značky perfektně rezonuje s vizí Pigalle. Obě společnosti navíc sdílejí stejné základní hodnoty jako je silný závazek vůči místním komunitám, prosazování pospolitosti, rozmanitosti a začleňování.

Ashpool se při tvorbě kolekce inspiroval ulicemi Havany, které ho od prvního okamžiku fascinovaly barvami, živou energií a hudbou. Teplé pastelové barvy sluncem ošlehaných domů lze vidět v architektuře a designu celého ostrova.

Každá barva, kterou pro tuto kolekci použil, odráží kus jedinečné kubánské historie: od eklektické architektury a historických automobilů až po barevnou oblohu při západu slunce. Ashpool tyto ikonické barvy Havany zakomponoval také do etikety láhve Havana Club 7 s jemnými odstíny, patinou a ručně psaným věnováním. Výroba samotného rumu zabere více než 14 let, neboť každý jednotlivý rum k míchání musí být starý nejméně 7 let. Využívá se kontinuální proces výroby přidáváním rumu z předchozí produkce.

Láhev rumu Havana Club tvoří základ kapsulové kolekce, která se skládá z kožené bundy, trička, teplákové soupravy a doplňků. Tepláková souprava má, stejně jako kožená bunda, na zádech nápis „7“. To je přímý odkaz jak na číslo 7 na láhvi Havana Club 7, tak na kulturu sportovního stylu, kterou se návrhář inspiruje již mnoho let. Díky této jedinečné limitované edici se podařilo unikátním způsobem propojit ulice Havany a Paříže, stejně jako pestrý svět hudby a tance, jenž spojuje lidi po celém světě skrze pozitivní energii.

Více z rubriky Domácí bar