Sociální sítě
Nahoru

Medová vína HONEY’S naladí do vánoční atmosféry

Dlouhé zimní večery či adventní čas si většina z nás zpříjemňuje přípravou vánočního cukroví a popíjení teplých nápojů na nejrůznější způsoby. Pojďme povýšit tyto chvíle do stylové a lahodnější verze se zahřátým medovým vínem HONEY’S od lednického vinařství ANNOVINO.

Řada medových vín potěší i chuťové buňky vybíravých milovníků gastronomických zážitků. Jde o unikátní spojení vína, českého medu a ovoce, které je inspirováno tradicí pěstování ovoce na jižní Moravě a kvalitou lednických vín.

Vybírat je možné ze čtyř příchutí, jako je hruška, malina, meruňka nebo černý rybíz. Víno neobsahuje žádný přidaný řepný cukr nebo vodu.

Nikdy jej nevařte, jen zahřejte na 70 – 80 °C, abyste nepřišli o cenné aromatické látky. Pokud do medového vína přidáte skořici, dodá mu další aromatický tón a přirozenou hřejivou vlastnost. Toužíte-li po výraznějším nápoji, kyselinu mu dodáte čerstvou šťávou z citronu nebo grepu. Nápoj si potom můžete dosladit medem nebo cukrem, ačkoli příjemně sladký je přirozeně.

Tipy na medové koktejly

Vykouzlete z medového vína řadu originálních koktejlů. Namíchat je můžete s jemně perlivou minerálkou, dozdobte plátkem citronu nebo listem máty. Vynikající je také v kombinaci s rozmixovaným ovocem.

Do horké Medové hrušky přidejte kromě skořice a čerstvé citronové šťávy také jeden hřebíček. Sklenici ozdobte kolečkem banánu. Horké nápoje z hrušky jsou obecně nejjemnější a nejdelikátnější ze všech HONEY´S.

Do horké Medové meruňky přidejte kromě skořice a citronové šťávy špetku muškátového květu nebo oříšku. K dozdobení velmi aromatického nápoje opět skvěle poslouží banán.

Do horké Medové maliny nemusíte přidat šťávu z citronu a také skořice spíše méně, aby byl nápoj lahodnější a jemnější. Pro kořenitější chuť sáhněte po hřebíčku nebo muškátovém ořechu. Ve sklenici doplňte lyofilizovanými malinami nebo směsí lesního ovoce.

Více z rubriky Gastro