Sociální sítě
Nahoru

Nové menu v restauraci Zlatý kohout Pytloun Grand Hotelu Imperial Liberec

Kuchařský tým restaurace Zlatý kohout v Pytloun Grand Hotelu Imperial v Liberci připravil pod vedením šéfkuchaře Jakuba Rumana pro své hosty jednak speciální Velikonoční a pak zcela nové á la carte menu.

Restaurace Zlatý kohout se specializuje na prvotřídní a vždy čerstvé suroviny, které nakupuje ráno a během dne prodává. Nachází se v moderním a jedinečném prostředí Pytloun Grand Hotelu Imperial s luxusním designem v samém centru Liberce. Nabízí tradiční speciality české i mezinárodní kuchyně v moderním podání, otevřenou kuchyni, skvělá vína, sezónní menu a stylově zařízené prostory.

Z našeho nového menu bych jako tip vybral hovězí steak Picanha, pyré ze sladkých brambor, máslo guacamole, demiglace. Picanha je nejlepší část hovězího kolena, blízko nízkého roštěnce. Je to kus masa z mladého argentinského býčka. Na povrchu má jemnou vrstvu tuku, a právě ta dodává masu výraznou a objemnou chuť a křehkost. K tomuto kusu masa jsem zvolil jako přílohu sladké bramborové pyré s omáčkou demiglace, která dodává výraznou chuť, a avokádové máslo, které dodává osvěžující chuť a správnou dávku slanosti,“ vybírá z nového menu šéfkuchař Jakub Ruman.

VELIKONOČNÍ MENU – 7. – 10. dubna

Polévka

Rybí consommé, krevety, chedarový twister s medvědím česnekem

130 Kč

Hlavní jídlo

Jehněčí kotlety, bramborový květ, brusinkový coulis, glazovaná mrkev a brokolice

520 Kč

Králičí stehno sous vide, špenátové pyré, bramborové mini gnocchi

460 Kč

Velikonoční salát s kuřecím masem, vajíčko, medvědí česnek

370 Kč

Dezert

Mazanec, malinový list, čokoládová drobenka, maková zmrzlina, limetové šodó

120 Kč

 

 

Více z rubriky Gastro