Sociální sítě
Nahoru

Menu v Benjaminovi končí medem

Fine dining restaurace Benjamin si na novou sezónu připravila menu plné chutí a emocí. Závěrečné sladké chody ovšem vyráží doslova dech.

Nové menu čítá 8 chodů a povznáší českou gastronomickou scénu opět o kousek výše. Řízená degustace startující v daný čas a u sdíleného stolu pro deset osob je unikátem, který nikdy neomrzí a současně u nás nemá obdoby.

Večer začíná s domácím kváskovým chlebem a našlehaným sádlem. Amuse bouche je překvapením jako vždy. Následující siven, který doplňují jahody, bazalka, podmáslí, oslní. Nemluvě o chřestu s kuřetem, žloutkem a dýňovým olejem. I další chody jsou velmi nápadité a delikátní. Jeseter proplouvá s raky, skvělým Antonius caviarem a pažitkou.

Za ním v závěsu úhoř s kachnou, které doplňuje hořčice, uhlí a libeček. Bez brzlíku s mandlemi, kopřivami a kačenkami by menu nebylo celistvé. Zlatým masovým hřebem večera je vepřová pluma s koji, svatojánskými ořechy a lilkem. Po prvním soustu každý pochopí, jak vypadá chuťové nebe. Poté následují hned dvě sladké tečky. Kdo by nemiloval pribináček s bobkovým listem, smrkem a borůvkami. Pohádka dětství v luxusním gastronomickém podání. Posledním sladkým chodem je medová pěna, včelí vosk, pyl a heřmánek. Dle složení dezertu je jasné, že se na talíři odehrává ryzí chuť přírody.

Toto menu je opět povznášející svým složením, prezentací, atmosférou, servisem a chutěmi. Během léta se v restauraci Benjamin navíc odehrají 3 speciální večery za osobní účasti vinařů, kteří k 8-mi chodovému menu připraví dokonalé vinné párování z vlasního portfolia vín a odhalí tajemství jednotlivých odrůd. 14.6. večerem provede vinař pan Georgios Ilias, z malebného Pavlova. 26.7. degustační večer navštíví someliérka vinařství Zbyněk Osička, paní Ivana Puchalová, jenž se rozprostírá ve Velkých Bílovicích. 23.8. dorazí oblíbený vinař Jan Stávek. Na všechny degustační večeře s vinařem je nutné koupit vstupenky předem díky velkému zájmu a omezenému počtu míst.

Více z rubriky Degustace