Sociální sítě
Nahoru

Kytarista legendárních Slayer nabízí na prodej své království v Las Vegas

Kerry King, ikonický kytarista legendární thrash metalové kapely Slayer, která si během let vybudovala pověst díky své syrové a temné hudbě, uvedl nedávno na trh svůj luxusní dům v Las Vegas. Cena? Přesně 4,3 milionu dolarů. Ale nečekejte zde žádné gotické prvky či mystiku v zámeckém stylu nebo třeba tradiční metalové kování – Kingovo sídlo je překvapivě ultramoderní, čisté a střízlivě minimalistické.

Tento rozpor mezi Kingovým uměleckým a osobním vkusem je jen jedním z mnoha nečekaných aspektů jeho rezidence. Čistě bílé linie, skleněné stěny od podlahy po strop a elegantní plovoucí schodiště jsou světlé míle daleko od temných vizuálních témat kapely Slayer. Na pódiu známý svými obrovskými náramky s hřebíky, stejně jako ničivými kytarovými riffy, překvapí, že v soukromí preferuje King klid a modernost.

King, který svou vilu zakoupil v roce 2020 za 3 819 000 dolarů, nyní požaduje od budoucího kupce částku daleko vyšší, a to 4 299 000 dolarů. Dům má impozantní 6 000 čtverečních stop, pět ložnic a sedm koupelen, což zdůrazňuje luxus, na který je King zřejmě zvyklý.

Nemovitost také nabízí řadu prémiových vybavení, která byste očekávali od rockové hvězdy – od sauny na terase, přes vinný sklep, až po bazénový domek a venkovní kuchyni s barem. Moderní technologie také nechybí, včetně systému chytrého domova a solárních panelů.

Důvod, proč se King rozhodl svou rezidenci prodat, zůstává zahalen tajemstvím. Po rozpadu Slayer v listopadu 2019 zůstává hudebně aktivní, nedávno začal hrát s novou kapelou včetně bývalého bubeníka Slayer, Paula Bostapha, a plánují i vystoupení – mimochodem, na hudební aplikaci Tidal lze již první skladby chystané sólové desky naposlouchat. Pro zajímavost, čeští fanoušci si je budou moci poslechnout i na živo, a to v rámci festivalu Rock for People 2024.

Zda je prodej domu signalizací nové kapitoly v Kingově životě nebo jen hledání nového prostředí pro další tvorbu, jedno je jisté: jeho lasvegaské sídlo je tak atraktivní a jedinečné jako hudba, kterou vytvářel po desetiletí.

Více z rubriky Vily & Rezidence