Sociální sítě
Nahoru

Limitovaná edice Mickey Mouse za 638 000 Kč

Disney fanoušci budou nadšeni. Společnost Disney a její nejvíce rozpoznatelná a ikonická postava Mickey Mouse oslavuje letos své 90. narozeniny. Postava se poprvé objevila v animovaném filmu Steamboat Willie z roku 1928 a od té doby chytila nejednoho filmového diváka za srdce a její sláva nehasne ani po té dlouhé době od vzniku. K oslavě tohoto zásadního milníku v životě myšky Mickey vytvořil holandský designér Marcel Wanders vlastní verzi velké ušaté myši, kterou ozdobil svým uměleckým osobitým stylem , tzv.“One Minute Delft Blue“.

Model Mickey Mouse je vyroben z pryskyřice a měří téměř 55 centimetrů do výšky. Postava je pokryta všude ve vířivé abstraktní modré barvě na bílém pozadí, což zřejmě kombinuje slavnou postavu s uměleckým prvkem samotného umělce. Bylo vytvořeno pouze 8 takových postaviček , každá z nich přímo v ateliéru umělce v Normandii. Nakonec se každá postava chlubí zlatým chromovým nosem, který zřejmě odkazuje na humor a nepochopení světa Mickeyho a Disneyho. Každá z nich je oceněna na cenu kolem 25 000 eur, tedy cca 638 000 Kč. S pouhými 8 kusy, dokonce i sběratelé budou mít obtížné sehnat jeden z těchto uměleckých děl, které se stávají nejvýznamnější limitovanou edicí Disneyho vůbec.

Více z rubriky Extra dárky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.