Agave, která si rychle získala věhlas jako špičková mexická restaurace, rozšířila řady podniků, do kterých rádi zavítáte i o víkendu s rodinou. V sobotu i v neděli totiž od 11:00 do 16:00 zavádí širokou nabídku brunchového menu, ve kterém ochutnáte další mexické kombinace – tato restaurace se totiž pyšní tím, že se zabývá současnou, moderní mexickou kuchyní a ne pouze osvědčenou klasikou! V nabídce jsou tak saláty, polévky, denně lovené marinované ryby, francouzské toasty na mexický způsob, burrita, quesadilly a omelety. Agave, s kapacitou 125 lidí, tak mimo jiné nabízí třeba původní mexickou recepturu salátu Caesar nebo quesadillu se třemi druhy pečených hub. Navíc nešetří kvalitním masem v podobě hovězí svíčkové, což ocení třeba také „masové“ děti. To vše v příjemném, bezčasém prostředí koloniálního stylu, ve kterém stejně jako v pečlivě sestaveném menu nechybí moderní prvky prokombinované s klasikou a kde si výborně odpočinete. Interiér Zdeňka Sirového dolaďují unikátní, sto let staré španělské dlaždice nebo světla z pergamenového papíru vytvořená na zakázku. Ze sukulentních agáve se napájí stříbrní kolibříci, nezvyklou a atraktivní dominantou je bar ve tvaru mexické pyramidy. Agave znamená ve starořečtině proslulá, úžasně krásná. Restaurace Agave má díky svému příjemnému prostředí a skvělé mexické kuchyni rozhodně potenciál se proslulou brzy stát. Agave se rozprostírá jen pár kroků od Staroměstského náměstí v plně zrekonstruovaném interiéru s klenutým stropem, dřevěným obložením a stylovým osvětlením. Původní prostor byl proměněn v pohodlnou restauraci, kde nalezete skutečnou a moderní mexickou kuchyni a výběr netradičních koktejlů. Restaurace je unikátní atmosférou, místo je elegantní a teplé. Nadstandardní servis, bar a moderní design ji vymezuje od ostatních restaurací tex-mex. O kuchyni se postaral známý americký šéfkuchař Christian Dolias.
Více z rubriky Gastro
-
Poslední večeře na Titanicu – tentokrát bez ledové koupele
Kreativně, moderně, a hlavně v bezpečí. Vyhlášená restaurace Triton umístěná v působivé secesní jeskyni na Václavském náměstí připravila na letošní jaro...
26.4.2024 -
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...
23.4.2024 -
La Veranda představuje nové chutě
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...
17.4.2024 -
Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“
Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v...
11.4.2024 -
Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre
Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním....
10.4.2024 -
Snídaně s lanýžem
Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...
10.4.2024 -
Dvě vzácné whisky vytvořila umělá inteligence. Nabízí se za 50 000 $
Společnost Diageo překročila hranice tradičního a moderního, aby dala světu dvě exkluzivní láhve whisky, jejichž cena dosahuje astronomických 50 000 dolarů...
9.4.2024 -
Mečoun a Ústřice v PRU58
Gastronomická show v PRU58 se blíží. Již 16.4.2024 od 18:00 se restaurace promění v divadlo, kde na pódiu vystoupí v hlavní...
8.4.2024 -
Království chřestu v Hliněné baště
Král zeleniny dává najevo převahu svým vzhledem modelky – vysoký a štíhlý stonek zdobí rozverná špička. Oč méně má kalorií, o...
7.4.2024