Sociální sítě
Nahoru

Kusové koberce do domácnosti: Jaký vybrat, abyste byli spokojeni?

Moderní doba přinesla řadu zajímavých materiálů, které lze použít jako podlahovinu. Vedle tradiční dřevěné podlahy a dlažby je to zejména vinyl, který hraje prim a patří v současnosti k oblíbeným podlahovým krytinám. A co koberce? Těm už odzvonilo?

Měkký koberec je příjemný na došlap

Zatímco v minulosti byly koberce klasickou výzdobou domácnosti, dnes je od nich patrný určitý odklon. Lidé raději dají vyniknout kráse své podlahy, než by ji zakrývali kobercem. Jenže někdy je tato měkká podlahovina nezbytností. Vezměte si třeba plovoucí podlahu z lamina. Je pěkná na pohled, vyrábí se v různých dezénech, jež velmi dobře imitují dřevo i dlažbu. Jenže je poměrně chladná a tvrdá na došlap. Když si budete chtít zalenošit v sedací soupravě ve svém obývacím pokoji, budete se muset spokojit s tím, co vám tato podlaha nabídne. Kdybyste si ale pořídili koberec, budete moct zabořit do jeho měkkého vlasu své bosé nohy a užívat si maximálního komfortu.

Kusové koberce jako originální prvek v pokoji

V současné době lze kromě metráže pořídit také kusové koberce. Vyrábějí se z různých materiálů. Na trhu najdete luxusní kousky z přírodních vláken, jako jsou bavlna, hedvábí či vlna, jež jsou dokonce zajímavou investicí. Tyto koberce nabízejí ty nejlepší užitné vlastnosti.

Umělé vlákno je praktický materiál

Na druhou stranu ale můžete koupit koberce z umělých vláken, které si v ničem nezadají s těmi přírodními – minimálně co se jejich vzhledu týká. Jsou také méně náročné na údržbu a při jejich koupi nemusíte vydat velké finanční prostředky. Jsou dostupné i jako dětské koberce, a dokonce i vhodnější. Děti jsou všetečky, které zkoušejí různé věci. Asi byste neradi čistili hedvábný koberec umazaný od temper nebo lepidla.

Při rozhodování, jaký koberec do domácnosti pořídit, bude určitě rozhodovat výše investice, kterou budete moci vynaložit. Důležitý je samozřejmě i jeho vzhled.

Zdroj obrázku: Artazum / Shutterstock.com

Tento článek je reklamním sdělením

Více z rubriky Bydlení