Sociální sítě
Nahoru

Nový přístup ke casual degustacím

Restaurace J&J v Teplicích, patřící do ryze české sítě Lagarto, přinesla na sever svěží gastronomický vánek v podobě casual fine dining. Luxusní pokrmy, vytříbený servis, a to vše v uvolněné atmosféře.

Za pokrmy stojí šéfkuchař Roman Čaník, který posouvá každý nový chod o stupínek výše. „Sám vidím, jaký velký posun jsem profesně učinil. Když se vrátím pár let zpátky do Entrée a porovnám s nynějším J&J, jsem si jistý, že i Přemek Forejt by byl na mě pyšný,“ dodává s úsměvem Roman Čaník.

Po kuchařském boku mu stojí jeho zástupce Jirka Červený, který nasbíral mnohé zkušenosti v pražských restauracích a vrátil se zpět na sever domů.

Tento skvělý kuchařský tým si připravil nové večerní degustační menu o pěti chodech za pouhých 648 Kč. Menu obsahuje amuse bouche, předkrm v podobě Čočky na kyselo, kde nechybí chřest. Následuje hlavní chod Kuře a lá Bažant s překvapivou kedlubnovou raviolou s lanýžovým sýrem. Dalším chodem je Filet Mignon, který povznáší zauzené bramborové pyré z la ratte brambor. Sladkou tečkou jsou Buchtičky, kde vanilka není jen na papíře.

Pro celou degustaci je připravené vinné párování, které vytříbil báječný sommelier Jan Lucák.

Více z rubriky Degustace