Sociální sítě
Nahoru

Elektřinou poháněné závodní vozy Formula-E na londýnském Westminster Bridge

29. června 2014 se TAG Heuer zúčastnil první evropské oficiální předváděcí akce, na které byly veřejnosti představeny elekřinou poháněné vozy Formula E. Tato mimořádná událost se konala v Londýně u Westminsterského mostu a slavnostně tak zahájila první závodní sezonu elektrických formulí. První z deseti “ostrých” závodů proběhne 13.září 2014 v Pekingu a poslední 27.června 2015 opět v Londýně. Zúčastní se jich celkem 10 týmů, každý se dvěma závodními vozy. Mezi další pořadatele jednotlivých kol patří i Putrajaya (Malaysia), Buenos Aires (Argentina), Punta del Este (Uruguay) nebo Miami a Long Beach (USA). Za volanty závodních vozů usednou nejlepší piloti z F1, Champ Car a IndyCar. Na ukázkovém kole v Londýně bylo k vidění všech 20 Formulí E (Spark-Renault SRT-01E single-seater). Vozy pocházejí z dílen špičkových světových automobilek a díky revolučnímu čistě elektrickému pohonu mají nulové emise. Dosahují maximální rychlosti 225 km/h a z nuly na 100 akcelerují během 3 sekund. Jejich hlučnost dosahuje divácky velice příjemné hranice 80 decibelů. Celou automobilovou akci na malebném pozadí londýnského Westminsterského paláce, Westminsterského mostu, zvonu Big Ben a jiných místních pamětihodností lze shlédnout i na videu, které mělo premiéru o den později, tedy 30.června na zahajovacím ceremoniálu “Global Launch of the Formula E season”. Zúčastniho se ho mnoho známých tváří ze světa politiky, byznysu i sportu. Motosport zde reprezentovaly takové hvězdy jako Damon Hill, Christian Fittipaldi a Frank Williams.

TAG Heuer se počítá mezi hrdé spoluzakladatele světové série závodů Formula E. Vášeň pro automobily a podpora motoristického sportu vznikla už v dávné historii této prestižní švýcarské hodinářské značky. Spojení TAG Heuer s Formulí E, je dalším logickým krokem na cestě k propagaci supermoderních technologií a trvale udržitelného rozvoje. V roce 2010 se firma účastnila světového turné jednoho z prvních 100% elektrických vozů Tesla a také svoje výrobní haly pokryla solárními panely, které dodávají energii jejím švýcarským hodinářským dílnám. Nyní se TAG Heuer stal součástí tohoto revolučního a mimořádně inovativního šampionátu – iniciativy, která motoristický sport přivedla na novou cestu k novým obzorům, stejně jako TAG Heuer díky svému propojení s vědou, moderními technologiemi, sportem a designem udává nové směry v hodinářsví.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.