Sociální sítě
Nahoru

Přehlídka skeletonů Molnár Fábry proběhla Praze

V Praze se minulý týden prezentovala špičková firma v oboru výroby luxusních skeletovaných hodinek – slovenská značka Molnár Fábry. Na uzavřené prezentaci v nejvyšší budově České republiky představil několik svých výrobků z posledních tří let. Shromáždit se podařilo celkem osm hodinek od jejich tuzemských majitelů. Jinak by prezentace nemohla být, protože Molnár Fábry vyrábějí své unikátní hodinky výhradně na zakázku a jejich design i hodnotu přizpůsobují přání zákazníků.

„Nemáme konkurenty. Špičkové skeletony vyrábí jen pár firem jako je Grieb & Benzinger, Alexis Garin, Kudoke, Kurt Schaffo, Armin Strom či Andrew Vorontsov,“ uvádí Michal Molnár, jeden ze dvou majitelů firmy. „Naše výroba je stoprocentně ruční, nepoužíváme strojní výrobu jako to dělají další hodinářské značky“.

Slovenská dvojice se na vstup na trh začala připravovat už v roce 2006, ale výrobky prodává až teprve od roku 2010. Své výrobky zdobí jako dokonalé umělecké dílo brilianty, safíry, smaragdy nebo rubíny. Vždy vybírají tu nejlepší kvalitu. Není divu, že si u nich jeden zákazník objednal skeleton s 541 ks briliantů! Jejich stroje zasazené v pouzdře z 18ti karátového zlata proto představují velmi solidní doživotní a přitom luxusní investici.

Pražská prezentace je první samostatnou zahraniční prezentací firmy Molnár Fábry. Pokud se podaří dohodnout se s majiteli dodaných skeletonů i v Německu a Švýcarsku, budou pokračovat prezentace v těchto zemích.

Mechanické či automatické skeletony ve zlatých pouzdrech a bohatou výbavou drahými kameny jsou velice žádaným zbožím. Zájem výrazně převyšuje poptávku. Proto Molnár Fábry začínali dodávkami na Slovensko a následně velmi brzo přišli do České republiky. Přestože hodnota každých hodinek je mimořádně vysoká, ukazuje se, že tuto výrobu současná krize nepostihla a zájem o luxusní investici tohoto charakteru roste.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.