Od Velkého pátku, který letos připadá na 3. dubna, si bude možné v pražském Pálffyho paláci objednat jedinečné „Velikonoční menu“, a to až do 6. dubna, tedy do Velikonočního pondělí. Šéfkuchař Saravanan Kandadu, který klade velký důraz na základní a opravdovou chuť každé potraviny a současně na prezentaci jídla v té nejjednodušší možné formě, si připravil chody z tradičních sezónních surovin. Z letošního „Velikonočního menu“ tak lze silně vnímat českou tradici, kterou od místních dokázal načerpat a dokonce se ji nechal ovlivnit. Jídlo je tak vytvořeno z původních, respektive lokálních, potravin s velkým důrazem na neotřelou kombinaci, viz například krémová polévka z jarní mrkvičky s křenovou pěnou. Té ovšem předchází cibulový koláč se ztraceným vejcem, který je podávaný se zeleným chřestem a tymiánovo-medovým dresinkem. Chutně sestavené menu, v hodnotě 890 Kč, dotváří také králičí karé nadívané kopřivami, jenž je podávané s dušeným červeným zelím a justem. Sladkou tečku pak nemůže tvořit nic jiného, nežli tradiční velikonoční mazanec s rozinkami, jehož chuť je umocněná vanilkovým krémem.
Více z rubriky Gastro
-
Do Česka vstupuje nový hotelový řetězec The Cloud One
V centru Prahy otevírá hotel s 382 pokoji The Cloud One Prague. V pěší vzdálenosti od Masaryčky i Hlavního nádraží je...
29.4.2024 -
Baron Hildprandt získal zlatou medaili v mezinárodní soutěži Monde Selection Quality Awards
Ve významné mezinárodní soutěži kvality výrobků Monde Selection Quality Awards získal Baron Hildprandt Ze zralých hrušek zlatou medaili za vynikající kvalitu....
29.4.2024 -
Poslední večeře na Titanicu – tentokrát bez ledové koupele
Kreativně, moderně, a hlavně v bezpečí. Vyhlášená restaurace Triton umístěná v působivé secesní jeskyni na Václavském náměstí připravila na letošní jaro...
26.4.2024 -
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...
23.4.2024 -
La Veranda představuje nové chutě
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...
17.4.2024 -
Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“
Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v...
11.4.2024 -
Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre
Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním....
10.4.2024 -
Snídaně s lanýžem
Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...
10.4.2024 -
Dvě vzácné whisky vytvořila umělá inteligence. Nabízí se za 50 000 $
Společnost Diageo překročila hranice tradičního a moderního, aby dala světu dvě exkluzivní láhve whisky, jejichž cena dosahuje astronomických 50 000 dolarů...
9.4.2024