Sociální sítě
Nahoru

Fúze asijské a české regionální kuchyně v Kampa Parku

Máte rádi exotickou asijskou gastronomii v čele s mořskými plody a nevšedními ingrediencemi? Zároveň byste si ale nedokázali představit dlouhé podzimní plískanice bez klenotů české kuchyně, jakými jsou různé druhy zvěřiny? 21. sezona v pražské fine dining restauraci s nejdelší tradicí Kampa Park vás přesvědčí do poslední chuťové buňky, že tyto dvě nepříliš blízké kuchyně dokážou vytvořit vynikající a exkluzivní gurmánskou symfonii.

jeleni tatarakMarek Raditsch, executive chef Kampa Group, poodhalil nové menu počátkem října u příležitosti zahájení vysílání kuchařské soutěže MasterChef Česko 2015, kde je hlavním ze tří porotců. Zdůraznil, že nové menu na podzim a zimu je výsledkem dlouhodobého procesu vyžadujícího řadu zkoušení a ochutnávání, ale také hledání surovin nejvyšší kvality. Nový lístek tedy navazuje na stávající vysoký standard, k němuž patří co nejjednodušší zpracování, především evropských, sezonně dostupných surovin.

Marek Raditsch a MIlan SedlakÚvodní předkrm v sobě nese asijské vlivy, o naladění na další chody se postará zlehka ogrilovaný tuňák s nezaměnitelným koriandrem doplněným yuzu-lanýžovým dresinkem a jablečným relishem. Osvěžující souhra slané rybí chuti a sladko-kyselosti ovoce a dresinku vás příjemně překvapí.

tunak s koriandrem 1Česká zvěřina je v novém menu zastoupena jelením hřbetem, jenž je servírován v neodolatelné formě sametově jemného tataráčku. K zastudena uzenému masu nemůže chybět aioli z pečeného česneku, chlebové krutonky, česneková majonéza, brusinky, skvěle ladící pečená červená řepa a jako poslední dokonalá tečka křepelčí vejce. Samotnému uzení šéfkuchař věnuje speciální úsilí, klíčový je výběr nejvhodnějšího druhu pilin, aby souzněly s typickou chutí zvěřiny. Můžete proto odhalit stopy jabloně, buku i třešně. Velice působivé podávání, kdy je tataráček zahalen v hutném kouři z uzení pod sklenkou, dodá pokrmu na výjimečnosti a zajistí tak i nezapomenutelný vizuální zážitek.

jeleni tatarak sklenkaHlavní chod se nese ve znamení nespoutané Asie, a to v podání pečeného mořského ďasa. Toto pevné maso, pro ryby neobvyklé, přímo vyzývá k výraznějším chuťovým kombinacím. Marek Raditsch jej doplňuje o sečuánský pepř, houby shimeji, sezam, kousky vodnice, pastu z avokáda a pečený pórek. Nezastupitelnou roli představuje omáčka ze saké a miso pasty.

zmrzlina 2Přestože nastávají chladné měsíce, nové dezertní menu potěší vaše smysly i fantastickou lehkou zmrzlinou z čerstvého kozího sýra, jejíž svěží jogurtová chuť příjemně překvapí i hosty neholdující kozím produktům. Typicky podzimní punc dezertu přidají kousky rebarbory, rebarborová redukce a zelená jablka. Luxusní rozměr pak zajistí delikátní lanýžový med a dýňovo-ořechový krokant.

Chcete-li se nechat hýčkat nejen perfektním menu, servisem, ale i exkluzivními prostory sestávajícími například ze zimní zahrady s překrásným výhledem na Karlův most či z útulné terasy Hašek s výhledem na Čertovku, kterou doporučujeme pro její komorní atmosféru, nechť vaše kroky vedou do Kampa Parku.

Adresa: Na Kampě 8b, Praha 1

Více informací na: Kampa Park Restaurant

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.