Sociální sítě
Nahoru

Omlazení a ochrana kožní bariéry? Oboje zařídí nová česká superingredience

Nedostatečná hydratace, suchá a citlivá pleť, vrásky a mdlý vzhled. To jsou projevy narušené kožní bariéry, se kterými se setkává téměř každý z nás. S přibývajícím věkem základní stavební složky kožní bariéry přirozeně ubývají a je potřeba je tak doplňovat správnou kombinací potravinových doplňků a pečující kosmetiky. Jejich bohatým zdrojem je například kaviár.

Známá lahůdka je koktejlem buněčné výživy a, pro mnohé překvapivě, již desítky let jednou z nejúčinnějších kosmetických přísad. Do pečujících produktů se nepoužívají jikry samotné, ale vysoce koncentrovaný extrakt, který se z nich získává pokročilými technologickými postupy. Samotný kaviárový extrakt je esence zdraví a mládí, kromě vysokého obsahu nenasycených mastných kyselin obsahuje i vitaminy A a D, minerály a stopové prvky. Celkem vědecká literatura hovoří o jednadvaceti účinných složkách.

Ještě zajímavější je, že se u nás v Česku vyvíjí i vyrábí lokální a světově unikátní kaviárová kosmetika. Jako jediná na světě totiž získává kaviár patentovanou metodou, která nevyžaduje usmrcení velmi vzácných a světově chráněných jeseterů. Značka Český kaviár díky spolupráci s Fakultou rybářství a ochrany vod Jihočeské Univerzity v Českých Budějovicích vytvořila etickou, udržitelnou, účinnou a hlavně dostupnou kosmetiku, kterou si oblíbily již stovky zákaznic v České republice a na Slovensku.

Portfolio značky je přehledné a obsahuje základní kosmetické minimum: denní a noční krém a dále chytrou kaviárovou nano masku. Všechny produkty otevřeně deklarují, kolik je v nich obsaženo kaviárového extraktu (například v krémech je to přesně 250 mikrolitrů).

Denní krém obsahuje kromě kaviárové složky i pečující avokádový olej, pantenol a vitamin E. Poslouží jako celodenní zdroj hloubkové hydratace a současně příjemný podklad pod make up.

Noční krém podpoří pleť v regeneračním procesu během vašeho spánku. Obsahuje i výživné bambucké máslo.

Chytrá kaviárová nanomaska kromě samotného extraktu pleti dodá i řadu vitaminů a antioxidantů. Je vhodné ji aplikovat alespoň jednou týdně pro mimořádné povzbuzení namáhané pleti anebo před významnou událostí, kdy potřebujete vypadat jako po návštěvě salonu. Maska je díky technologii nanovláken na dotek zcela suchá a při její aplikaci se tak neumažete.

Zajímá vás, pro jaké tipy pleti je kaviárová kosmetika vhodná? Protože se jedná o přírodní látku, jejíž složky se v našem těle přirozeně vyskytují, jsou z ní vyrobené produkty výborně snášeny všemi typy pleti včetně těch citlivých. Zralá či suchá pleť výhody ocení nejvíce. Kaviárová kosmetika nabízí výborný poměr ceny a výkonu, jako dárek určitě potěší maminku či kamarádku.

Více z rubriky Kosmetika