Pražská restaurace Grand Cru vstupuje do podzimní sezóny s novým večerním menu a pro své hosty chystá i netradiční zabijačkové hodování. Oceňovaný šéfkuchař Jan Punčochář představí ojedinělá spojení chutí, se kterými se zákazník dříve možná nesetkal. „Pestrost gastronomie se zkrátka nikdy nevyčerpá. I po mnoha letech v branži mě stále baví objevovat nové chutě a pouštět se do zajímavých a kontroverzních kombinací. Jsem znám tím, že rád své zákazníky překvapuji a nechávám je poznávat chutě, na které by si doma jistě netroufli,“ vysvětluje šéfkuchař Grand Cru Jan Punčochář. Šéfkuchař spolu se svým týmem chystá 8. a 9. listopadu neobvyklou zabijačku s černými lanýži. „Zabijačka je tradiční hostina podzimních dní. U nás v restauraci jsme ji ale pojali maličko jinak. Spojení luxusních černých lanýžů s klasickou zabíjačkou bude směs fenomenálních chutí. Naši hosté budou moct ochutnat třeba kedlubny plněné telecím prejtem, sušenými hříbky a černými lanýži nebo světlou polévku z vepřových žaludků s lanýži a zakysanou smetanou,“ upřesňuje Punčochář. Dále budou na menu jitrnice, kroupová jelita nebo presovaná vepřová hlava a líčka, vše v moderní úpravě s černými lanýži. Objevování netradičních chutí nabídne i podzimní večerní menu. Momentálně mezi hlavními chody figuruje srnčí kolínko s dýní, černými ořechy v sirupu a kandovanými brusinkami nebo jehněčí hřbet s cibulí, datlemi a omáčkou ze zeleného pepře. „Doufáme, že naše kuchyně vždy příjemně překvapí. Mě osobně baví například specifická chuť carpaccia z jelena s květákem a zimními lanýži, který podáváme jako předkrm. V případě dezertu bych zase doporučil povidlový dort s rumem, čokoládou a datlemi,“ dodává vítěz letošní ankety Zlatý kuchař Jan Punčochář. V nabídce nových jídel nechybí ani Punčochářův populární signature dish Holub z Anjou. Grand Cru Restaurant si už přes dva roky zakládá na zážitkové gastronomii a párování jídla z čerstvých sezónních surovin s vínem. Při výběru vhodného vína, které padne novým pokrmům na míru, hostům poradí head sommelier a manažer restaurace Jakub Čebiš se svým týmem. „V minulosti jsem po boku Jana Punčocháře působil přes šest let. Těší mne, že můžeme navázat na předešlou spolupráci a snažit se dohromady co nejlépe propojit chutě vína a jídla. Skvělý gastronomický zážitek totiž vychází z celkového dojmu,” míní Jakub Čebiš. V současnosti Grand Cru Restaurant využívá inovativní technologii Coravin 1000, která umožňuje ochutnávat exkluzivní vína po skleničce, aniž by bylo nutné vytáhnout z lahve korek.
Více z rubriky Gastro
-
Do Česka vstupuje nový hotelový řetězec The Cloud One
V centru Prahy otevírá hotel s 382 pokoji The Cloud One Prague. V pěší vzdálenosti od Masaryčky i Hlavního nádraží je...
29.4.2024 -
Baron Hildprandt získal zlatou medaili v mezinárodní soutěži Monde Selection Quality Awards
Ve významné mezinárodní soutěži kvality výrobků Monde Selection Quality Awards získal Baron Hildprandt Ze zralých hrušek zlatou medaili za vynikající kvalitu....
29.4.2024 -
Poslední večeře na Titanicu – tentokrát bez ledové koupele
Kreativně, moderně, a hlavně v bezpečí. Vyhlášená restaurace Triton umístěná v působivé secesní jeskyni na Václavském náměstí připravila na letošní jaro...
26.4.2024 -
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...
23.4.2024 -
La Veranda představuje nové chutě
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...
17.4.2024 -
Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“
Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v...
11.4.2024 -
Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre
Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním....
10.4.2024 -
Snídaně s lanýžem
Příběh se začal odehrávat v restauraci Deer již před několika lety. Před třemi roky přišel šéfkuchař Lubomír Dolejš a jeho prvním...
10.4.2024 -
Dvě vzácné whisky vytvořila umělá inteligence. Nabízí se za 50 000 $
Společnost Diageo překročila hranice tradičního a moderního, aby dala světu dvě exkluzivní láhve whisky, jejichž cena dosahuje astronomických 50 000 dolarů...
9.4.2024