Sociální sítě
Nahoru

Budou nejdražší hodinky světa znovu k prodeji?

Neuvěřitelné! Konečně byl odhalen majitel nejdražších hodinek na světě a vypadá to, že je brzy podstoupí novému sběrateli či spíše investorovi! Zámožný šejk Saud Bin Mohammed Bin Ali Al-Thani, bratranec Katarského emíra, totiž oslovil aukční dům Sotheby’s a nabídl k prodeji sběratelské předměty neuvěřitelné hodnoty – to vše z důvodů nutnosti pokrytí dluhu 83 miliónů dolarů! Kromě několika obrazů, antické řecké mince (v hodnotě 19,8 milionů dolarů) nabídl také čtveřici jedinečných hodinek. Mezi nimi však jedny zcela vybočují. Jedná se o slavné kapesní Patek Philippe „Supercomplications“ zhotovené pro proslulého bankéře Henryho Gravese.

Právě tyto hodinky byly vydraženy v roce 1999 za částku, kterou se doposud žádnými jinými kapesními či náramkovými hodinkami nepodařilo překonat (jedinou výjimkou jsou dražené hodinky usazené v Faberge vajíčku). Částka za zlaté vysoce komplikované „kapsáče“ tenkrát dosáhla 11 milionů dolarů a zcela změnila svět hodinek. Co bude dál? Podaří se překonat již nastavenou laťku? O tom, jakou mají hodinky opravdu hodnotu se brzy dovíme. Sotheby’s totiž plánuje, že si hodinky neponechá a s největší pravděpodobností půjdou opravdu do dražby!

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.