Sociální sítě
Nahoru

DVA KLENOTY…

The Macallan Six Pillars collection in Lalique (10)

Výjimečné aukce se jistě vyplatí sledovat. Investovat můžete dnes i do prémiových lihovin, které mají v čase své vysoké zhodnocení. Pokud ukládáte peníze do vzácných moků, nemohla vám uniknout informace, že včera proběhla jedna z nejsledovanějších aukcí lihovin vůbec. Mimořádné whisky Macallan v Lalique Legacy kolekci šesti ohromující křišťálových karaf se v hongkongském Sotheby’s vydražily za ohromující částku 993 000 dolarů, což je přibližně 25 100 000 korun.

The Macallan Six Pillars collection in Lalique

Vysoce prestižní kolekce obsahuje nejen šest skvostů nejvzácnějších The Macallan whisky ve věku od 50 do 65 let, ale i unikátně broušené karafy, za jejichž tvorbou nestojí nikdo jiný než francouzský král skla Lalique. Jediná kompletní kolekce na světě, jejíž vydražená suma půjde kompletně na různé hongkongské charity, byla prodána v ručně zpracovaném kabinetu z ebenového dřeva od Maison Lalique. Součástí setu je také šest miniatur křišťálových karaf, které byly naplněny výjímečnými ročníky 1937, 1938 a 1939, jako pocta artdecovému období značky Lalique, i šest broušených signovaných sklenic.

The Macallan Six Pillars collection in Lalique (2)

Ken Grier, kreativní ředitel The Macallan, řekl: „Tato unikátní série je symbolem síly našeho dlouholetého partnerství s Lalique. To, že jsme dodáhli takto astronomické sumy, je svěděctvím kvality, důrazu na detaily i absolutní zručnosti mistrů sklářů z Lalique a vynikající spolupráce s našimi odbornými tvůrci whisky. Jsme hrdí na to, že toto umělecké dílo navíc přispěje asijské charitě v plné výši.“

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.