Sociální sítě
Nahoru

Růže: zrozena k tomu být milována

Nestárnoucí půvab této květiny by si jen málokdo dovolil zpochybňovat, maximální okouzlení smyslů však nastane, jakmile si k něžné krásce přičichnete. Jedna je svěží, jiná hedvábně smyslná, další jemná s ovocným nádechem… V každém z mnoha půvabných druhů se skrývá jiný příběh a jiné vonné poselství.

VAVAVOOM_Jul et Mad_BasicsNINSHAR_HD

Více než dvě třetiny z celkového objemu růžového oleje pocházejí z „růžového údolí“ v Bulharsku, kde má pěstování nádherných květin více než 300letou tradici. „Sezona sběru je velmi krátká. Pracovníci mají na natrhání růží jen několik týdnů od května do června – veškerá práce se navíc musí stihnout před východem slunce. Po odstřihnutí jsou květiny pečlivě skládány do vrbových košů a okamžitě převáženy k destilaci,“ popisuje Madalina Stoïca-Blanchard, majitelka nezávislé značky parfémů Jul et Mad (www.juletmad.com), průběh získávání vzácné vonné esence, jejíž přibližná cena se pohybuje od 210 000 Kč/kg.

web_Rose kashmirie

Více z rubriky iLuxus

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.