Půvabná divadelní a filmová herečka Chantal Poullain (58) prozradila svůj recept na to, jak vypadat stále skvěle. Srší pozitivní energií a úsměvy nešetří. A právě v tom tkví celý fígl. Tenhle přístup jí rozhodně svědčí a její věk byste jistě neuhodli. „Miluju fotbálek, ráda ho hraju už od dětství.“, směje se Chantal a nadšeně vyzývá šéfkuchaře Romana Dolejše a během několika málo vteřin mu dává první gól. Na oplátku ji pozval do své kuchyně. Chantal je žena mnoha talentů. Umí připravit jedny z nejlepších mušlí na víně. Chantal je pravidelnou návštěvnicí francouzské brasserie Chez Marcel, jenž letos slaví své již dvacáté výročí. Zdejší kuchyni má moc ráda.„Mušle jsou úžasná delikatesa. Když je koupíte, jsou uzavřené a ty, co se při vaření neotevřou, nejezte. Ty nejsou dobré.“, říká půvabná herečka během přípravy. Za necelých deset minut byly mušle na víně a la Chantal hotové a chutnaly úžasně. Třeba se zařadí i do jídelníčku restaurace.Chantal má opravdu šmrnc a umí místnost, do které vejde, prozářit. Domestikovaná Francouzka má syna Vladimíra se slavným komikem Bolkem Polívkou.
Více z rubriky Gastro
-
Objevte kouzlo italských vín ve stylu Apelace 21
V samém srdci Prahy se nachází restaurace Apelace 21, o níž jsme psali zde – nicméně, je známá svým unikátním přístupem...
6.5.2024 -
Hotel v Beverly Hills, v němž se nahrávala Pretty Woman, využívá holografický personál
V hotelu Beverly Wilshire, kde se odehrávaly klíčové scény romantického hitu Pretty Woman z 90. let, přichází technologická revoluce. Představte si,...
3.5.2024 -
Do Česka vstupuje nový hotelový řetězec The Cloud One
V centru Prahy otevírá hotel s 382 pokoji The Cloud One Prague. V pěší vzdálenosti od Masaryčky i Hlavního nádraží je...
29.4.2024 -
Baron Hildprandt získal zlatou medaili v mezinárodní soutěži Monde Selection Quality Awards
Ve významné mezinárodní soutěži kvality výrobků Monde Selection Quality Awards získal Baron Hildprandt Ze zralých hrušek zlatou medaili za vynikající kvalitu....
29.4.2024 -
Poslední večeře na Titanicu – tentokrát bez ledové koupele
Kreativně, moderně, a hlavně v bezpečí. Vyhlášená restaurace Triton umístěná v působivé secesní jeskyni na Václavském náměstí připravila na letošní jaro...
26.4.2024 -
Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan
Moderní česká restaurace The Artisan spojuje gastronomický zážitek s uměleckým dotekem prostřednictvím japonské techniky Kincugi. Výborné pokrmy si teď hosté mohou...
23.4.2024 -
La Veranda představuje nové chutě
La Veranda je jiná než ostatní fine diningové restaurace v Praze. Zde se již přes dvacet let podávají excelentní pokrmy, které...
17.4.2024 -
Legendární italská víla dezertů Ambra Campodonico představila v Praze svůj „CHECK INN CAKE“
Ponořte se do lahodné hry chutí a textur s novým dezertem, který exkluzivně pro hotelovou síť Czech Inn Hotels vytvořila v...
11.4.2024 -
Indický michelinský šéfkuchař Himanshu Saini rozšířil partnery manufaktury Jaeger-LeCoultre
Projekt Made of Makers od Jaeger-LeCoultre spojuje umělce z různých oborů mimo hodinářství, aby rozšířil hranice dialogu mezi hodinářstvím a uměním....
10.4.2024